Paul nieuwe clubarts AZ

Paul nieuwe clubarts AZ

Gepubliceerd op 23 juni 21, 18:46

ZAANSTAD- Ingrid Paul is de nieuwe clubarts van AZ. De 56-jarige voormalig schaatsster is de opvolger van Joost van der Hoek.

Paul studeerde af als arts aan het Erasmus MC. Ze werkte in Ziekenhuis Tjongerschans (Heerenveen) op de spoedeisende hulp en in Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede) op de afdeling topsportgeneeskunde. In deze rol verzorgde ze ook spreekuren voor topsporters op Papendal. Verder was ze teamarts van het nationale damesvolleybalteam en diverse wieler- en schaatsteams. Ook is Paul geregistreerd als musculoskeletaal-arts.

Actieve loopbaan
Tijdens haar schaatscarrière won Paul onder meer het NK Marathonschaatsen op natuurijs (1986). Twee jaar later nam ze deel aan de Olympische Winterspelen in Calgary. Als bondscoach was Paul werkzaam in Canada, Noorwegen en Nederland. Ze boekte grote successen met Team Canada (o.a. vier medailles op de Spelen van 1998) en loodste Bob de Jong naar Olympisch goud. Ook was zij hoofdcoach van meerdere professionele schaatsteams. 

Paul: 'Grote uitdaging'
"Ik kijk ernaar uit al mijn ervaring, kennis en kunde te gebruiken om AZ verder te helpen", vertelt Paul. "Het is een grote uitdaging bij te dragen aan een klimaat waarin optimaal gepresteerd moet worden. Ik vind het mooi om in deze omgeving weer al mijn aandacht op één team te kunnen vestigen. AZ heeft al een fantastisch begeleidingsteam en ik kijk ernaar uit daar onderdeel van te zijn."