Pavlidis: 'Betekent nog niets'

Gepubliceerd op 15 maart 23, 17:47

ALKMAAR- In de persruimte van het AFAS Stadion blikten Vangelis Pavlidis en Pascal Jansen woensdagmiddag vooruit om de UEFA Europa Conference League-wedstrijd tegen S.S. Lazio. Over de zege in Stadio Olimpico, de Youth League-zege op Real Madrid en een uitverkocht stadion. “Moet ons extra steun geven.”

AZ-topscorer Pavlidis trapte het persmoment af met zijn verwachtingen van de return. “Het wordt een moeilijke wedstrijd, honderd procent”, voorspelde de Griek. “Zij zullen meer van ons verwachten, want ze hebben gezien wat we kunnen in Italië. De 2-1 betekent nog niets, omdat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen. We gaan het veld op om te winnen en willen net als altijd aanvallen.”

Winst
Pavlidis ging desgevraagd nog wat dieper in op de overwinning: “Ik ben niet verrast over wat we hebben gepresteerd in Rome. We zijn een goed team en spelen in de Eredivisie en Europa goed voetbal. Ik denk dat het moeilijk is om te winnen in Stadio Olimpico, toch hebben we dat gedaan.” 

Youth League
Natuurlijk ging het ook over de prestaties van AZ in de Youth League. Eerder op de dag versloegen de Alkmaarse talenten Real Madrid met maar liefst 4-0. Pavlidis: “De jongens hebben drie grote teams op rij verslagen: Eintracht Frankfurt, FC Barcelona en Real Madrid. Dit is de toekomst van AZ. Veel jongens trainen wel eens met ons mee, dus we weten dat het goede spelers zijn. Ze hebben een grote toekomst voor zich als ze hard blijven werken. Ik hoop dat ze het goed doen in de final four.”

Pavlidis in de persruimte van het AFAS Stadion / Foto: Carien Snoeijs

Leren
Vorig seizoen werd AZ uitgeschakeld door FK Bodø/Glimt in de achtste finales van het toernooi. Pavlidis: “Dit is een heel andere wedstrijd. De clubs zijn totaal niet te vergelijken en dat doe ik dan ook niet. Iedereen leert van verliezen en dat hebben wij ook gedaan. Wij zijn er nu klaar voor.”

Ook de Italiaanse pers was nieuwsgierig naar de verwachtingen van Pavlidis. “Of Lazio agressiever zal zijn? Ze komen hier denk ik om te winnen en zullen ons onder druk zetten. Ik weet natuurlijk niet hoe ze gaan spelen, maar wij moeten onszelf focussen op ons eigen spel. De eerste twintig minuten moeten anders dan in Stadio Olimpico. Dat kan niet in eigen huis. Wij willen onze eigen wedstrijd spelen, met ons eigen tempo.”

Wijzigingen
Vervolgens gaven de Italiaanse journalisten aan een gewijzigd Lazio te verwachten. Aan Pavlidis de vraag of hij denkt dat de Europese wedstrijd wel leeft in Rome. “Het afgelopen jaar heeft AS Roma het toernooi gewonnen, maar ik weet niet hoe de Conference League leeft in Italië. Ik denk dat Lazio komt om te winnen en niet om Nederland te bekijken.”

Lazio
De Griekse aanvaller sloot zijn persmoment af met een compliment aan de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad. “Lazio heeft een van de beste defensies van Europa met veel clean sheets. Wij hebben tweemaal gescoord en daarbij heb je ook af en toe geluk nodig. Voor mij blijft Lazio een goede ploeg met uitstekende verdedigers.”

Jansen
Na de spits was het woord aan hoofdtrainer Jansen. Welke lessen nam de oefenmeester mee van afgelopen week? Jansen: “We hebben vooral gesproken over de eerste 20 minuten en daarmee de vertaling naar onszelf gemaakt. We waren op sommige momenten misschien iets te veel onder de indruk en verloren op bepaalde momenten compleet onnodig de bal in Rome. Dat moet eruit, wil je een solide wedstrijd spelen. We staan 2-1 voor en zitten in de kleedkamer voor de rust. We bespreken de zaken voor de tweede helft en willen het nu goed afsluiten.”

Youth League

Ook Jansen blikte met een glimlach terug op de prestaties van de club in de Youth League eerder op de woensfag. “Dat maakt mij heel trots. Dat was de vorige keer al tegen Barcelona. Nu Real Madrid met 4-0 aan de kant zetten, is heel goed. Ze zitten nu bij de laatste vier van Europa. Veel van die jongens spelen in de Keuken Kampioen Divisie en trainen bij ons mee. Ze zijn gewend aan senioren-weerstand en de hardheid van wedstrijden spelen. Dat nemen ze mee in dit soort duels. Dan is het mooi om te zien dat ze het verschil maken in deze wedstrijden.”


Derby
Zondag staat voor Lazio de Derby della Capitale tegen AS Roma op het programma. Volgens de media uit Italië heeft Sarri gezegd dat hij vol voor de derby wil gaan. Denkt Jansen dat dat tactiek is of de waarheid? “Geen idee, maar het is geen thema voor ons. Welke keuzes ze donderdag maken is voor ons interessant. Het is moeilijk in te schatten wie er aan de aftrap verschijnt bij Lazio. Dat was vorige week ook al zo. We doen ons huiswerk altijd goed, dus we hebben gezien dat ze in de Conference League wel eens met andere spelers hebben gespeeld, maar ook een aantal keer dat het richting de allersterkste opstelling.”

Beukema
Tot slot ging Jansen nog in op de rentree van Beukema. “Hij is goed door het duel met FC Groningen gekomen. Sam zit donderdag bij de wedstrijdselectie en is in staat om te spelen. We gaan dan bekijken wat het beste is.”

Foto's: Carien Snoeijs & Ed van de Pol / AZ Media

Enkele tickets
Er zijn nog enkele tickets in de vrije verkoop beschikbaar voor het affiche. Scoor jouw ticket(s) nu en wees er donderdagavond bij!

Wedstrijd

2
UEFA Europa Conference League
AZ - S.S. Lazio
donderdag 16 mrt 2023, 21:00
Bestel nu Wedstrijd informatie
1