Pavlidis: 'Geloven in een finaleplaats'

Gepubliceerd op 17 mei 23, 17:49

ALKMAAR- In de Co Adriaanse Persruimte van het AFAS Stadion blikten Pascal Jansen en Vangelis Pavlidis woensdagmiddag vooruit op de returnwedstrijd tegen West Ham United. Donderdagavond moet de Alkmaarse equipe een 2-1-achterstand goed maken op de Engelsen in een uitverkocht huis. “Eén wedstrijd verwijderd van die droom.”

Pavlidis trapte het persmoment af. De Griekse aanvaller gaf antwoord op de vraag hoe AZ de eerste 30 minuten van het duel met RSC Anderlecht kon kopiëren. “Misschien is 15 minuten dan wel genoeg, haha. Zonder dollen: we moeten onszelf focussen op 90 minuten. Niets meer en niets meer. Het is een totaal andere wedstrijd en een totaal andere tegenstander.

Geduld
“Wat we in het verleden heb gepresteerd, doet er niet meer toe”, ging Pavlidis verder. “Het is nu moeilijker voor ons, want zij weten wat we thuis kunnen. We zijn in goede vorm en zijn in staat om te winnen. Als we snel scoren verandert dat de wedstrijd, maar we hoeven niet perse in de eerste minuten te scoren. Ik ben een geduldige speler en het maakt niet uit in welke minuut we een doelpunt maken."

Droom
Voor de Griekse spits zou het een droom zijn om in de eindstrijd van het toernooi te staan. “Niemand had verwacht dat we de finale zouden kunnen halen. We zijn geen Premier League-club, maar we zijn zeker geen kleine club. Natuurlijk willen we graag de finale halen. Dat wil iedereen. Nu zijn we één wedstrijd verwijderd van die droom. Als team geloven we sinds de laatste wedstrijd in de Play-offs tegen Vitesse in een finaleplaats van dit seizoen.”

Geloof
Tot slot zei Pavlidis: “West Ham is natuurlijk de favoriet. Het staat 1-2. Wij geloven in onszelf en onze kwaliteiten, dat zagen we ook in Engeland. Zij hadden toen problemen met ons in de eerste helft. Dat betekent niks, want we verloren, maar we zijn op dezelfde missie als tegen Anderlecht. Toen draaiden we de wedstrijd om.”

Jansen
Na Pavlidis was het woord aan zijn trainer. Jansen toverde zo nu en dan een glimlach op zijn gezicht bij de antwoorden van de spits. “Ik vind het altijd bijzonder om naar mijn jongens te luisteren”, verklaarde de oefenmeester zich nader. “De jongens kunnen zo goed verwoorden hoe onze emotie is. Dat vind ik bijzonder.”

Eindfase
De trainer ging verder met de intenties van donderdag: "We zullen ons moeten realiseren dat er in de eindfase van een aanval meer moet gebeuren dan dat er in Londen is gebeurd. We hebben een paar momenten voor hun doel gekend en daar moeten we er donderdag meer van hebben.”


Terugkeer
Jansen kan donderdagavond weer beschikken over Milos Kerkez. Hij zat de heenwedstrijd in London Stadium nog een schorsing uit. Daarnaast maakten Dani de Wit en Jesper Karlsson zondag hun rentree na langdurig blessureleed in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (5-1). “Dat ze beschikbaar zijn, maakt ons sterker”, zei hij daarover. Of één van die jongens in de basis zou starten, liet Jansen in het midden.

West Ham
"De kwaliteiten van West Ham moeten we zeker niet onderschatten", zei Jansen. "Dat betekent dat we zo nu en dan geduldig moeten zijn. Daarnaast zijn zij ontzettend sterk in de spelhervattingen. Wij hebben in Londen geleerd dat als het om dat soort momenten gaat, we ons moeten focussen op de taken en verantwoordelijkheden die een speler heeft. Daarnaast moeten we met alles wat we in ons hebben, voorkomen dat er een goal valt. Dat is iets waarvan ik zeg dat we dat bij onszelf moeten zoeken.”

Londen
Tot slot gaf een Engelse journalist Jansen mee dat de West Ham-fans een beetje bang zijn. Zij kunnen namelijk na bijna een halve eeuw weer eens een Europese finale halen. Uitgerekend een Londenaar kan daar nog een stokje voor steken. “Dat hoop ik natuurlijk wel”, antwoordde een lachende AZ-trainer. Live
In een uitverkocht AFAS Stadion speelt AZ donderdagavond voor een plek bij de laatste twee van de Conference League. Het duel is live te volgen op televisie via Veronica en ESPN. Daarnaast is het mogelijk te luisteren naar AZ Radio en mis je niets van het treffen via de kanalen van AZ Media: TwitterInstagram en Facebook