Pavlidis tekent vierjarig contract

Pavlidis tekent vierjarig contract

Gepubliceerd op 09 juli 21, 19:58

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag Vangelis Pavlidis aangetrokken. De Griekse spits komt over van Willem II en tekende in het AFAS Stadion een contract tot medio 2025. 

De 22-jarige Pavlidis begon bij Bebides 2000 in zijn geboorteplaats Thessaloniki en maakte in 2015 de overstap naar Vfl Bochum. Na een verhuur aan Borussia Dortmund – waar hij vooral in het tweede elftal speelde – kwam de spits in 2019 eveneens op huurbasis uit voor Willem II. 

Grieks international
De Tilburgers namen hem het daaropvolgende seizoen definitief over. In dienst van de Tricolores kwam Pavlidis in 82 wedstrijden tot 33 goals en veertien assists. Afgelopen seizoen was de veertienvoudig Grieks international clubtopscorer met veertien treffers. 

Trots
Pavlidis is trots op zijn overstap: "AZ is één van de beste clubs van Nederland. Mijn eerste indrukken van de club zijn ontzettend goed. De afgelopen jaren heeft AZ goede resultaten geboekt. Het spelen van Europees voetbal is iets waarnaar ik echt uitkijk.” 

'Veel gesproken met Panta'
De spits komt bij AZ met Pantelis Hatzidiakos een landgenoot en collega-international tegen. Pavlidis liet zich dan ook goed informeren door de verdediger. "Ik heb veel gesproken met Panta. Het is heel bijzonder om niet alleen bij het Griekse nationale team, maar nu ook bij AZ met hem te gaan samenspelen."


Indruk
Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: "Vangelis heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt in de Eredivisie en behoort tot één van de betere spitsen van de competitie. Bovendien zit er nog veel rek in zijn ontwikkeling. We gaan dit seizoen weer veel wedstrijden spelen, dat zowel in Europees verband als in de Eredivisie en KNVB Beker. Daarom willen we beschikken over een kwalitatief goede selectie. We zijn heel blij dat het vandaag is rondgekomen." 


Beukema, Clasie & Martins Indi
Al eerder werd Sam Beukema gepresenteerd als aanwinst. Ook verlengde Jordy Clasie zijn contract en zette Bruno Martins Indi zijn handtekening onder een vierjarig contract.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl