Peetoom: 'Samenwerken van belang'

Gepubliceerd op 29 november 13, 13:27
AZ Onder 13 gaat zaterdag op bezoek bij Ajax D1. Een ontmoeting tussen de Alkmaarse koploper en Amsterdamse nummer drie van de ranglijst. Trainer Jeroen Peetoom kijkt vooruit naar de topper: "We zullen optimaal worden bevraagd."

Wie puur naar de cijfers van Onder 13 kijkt, verwacht misschien dat Peetoom in aanloop naar de topper weinig ruimte voor verbetering zag. De AZ-talenten zijn koploper en wonnen nagenoeg alle wedstrijden dit seizoen met ruime cijfers. Toch is de coach waakzaam. "Als we zaterdag zo spelen als de eerste veertig minuten bij ADO Den Haag, dan verliezen we", waarschuwt Peetoom zijn team.

Samenwerking
De trainer zag dat zijn talenten in het eerste deel van de wedstrijd in Den Haag vergaten samen te werken. "In de slotfase viel het kwartje en speelden wij de tegenstander weer weg. Die lijn hebben de spelers deze week op de training doorgezet", vertelt Peetoom. "De samenwerking was goed. De eisen die aan elkaar gesteld worden, zijn hoog. Je merkt dan toch dat er een belangrijke wedstrijd aan komt."

Vertrouwen
Het belang van samenwerking is zaterdag groot volgens Peetoom. "Er moet zaterdag een groep staan op De Toekomst en geen zeventien individuen. De spelers moeten elkaars fouten goed willen maken, in plaats van elkaar kritiek leveren. Als dat lukt, valt alles samen en kunnen wij de mindere momenten van de laatste weken achter ons laten en gaan we vol vertrouwen op weg naar het nieuwe jaar."

Bevraagd
De coach merkt dat zijn team vertrouwen heeft in een goede afloop. "De spelers zijn overtuigd dat zij die wedstrijd kunnen winnen en na zaterdag nog steeds koploper zijn", aldus Peetoom. De trainer weet wat zijn team kan: "We zullen optimaal bevraagd worden, maar wij willen het beste Onder 13-team worden. In de wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en op de grote toernooien kunnen wij laten zien waar wij toe in staat zijn."