Penalty's helpen AZ aan zege

Penalty's helpen AZ aan zege

Gepubliceerd op 23 februari 20, 16:23

ALKMAAR- AZ heeft zondagmiddag gewonnen van PEC Zwolle. In het AFAS Stadion schoot Teun Koopmeiners tweemaal raak vanaf de penaltystip: 2-0.

Na zijn midweekse basisdebuut in het Europa League-duel met LASK, verscheen Håkon Evjen ook tegen PEC Zwolle vanaf het begin aan de aftrap. Daarnaast keerde Fredrik Midtsjø terug in het elftal van Arne Slot. Dani de Wit zat daardoor op de bank.

Stengs
Vanaf minuut één greep AZ de macht in het AFAS Stadion en dat resulteerde na ruim een kwartier in een grote kans voor Calvin Stengs. De creatieve linkspoot veroverde de bal rond de middenlijn en dribbelde richting PEC-doelman Michael Zetterer. Vervolgens had Stengs de hoeken voor het uitzoeken, maar in plaats daarvan schoot hij recht op de keeper.

AZ-kansen
Diezelfde Stengs probeerde het na een halfuur met een leep schot en krulde nét over. Een fraaie pass met buitenkant links bereikte Jonas Svensson, alleen Bram van Polen verhinderde dat de inlopende Myron Boadu de voorzet van de Noor kon binnenwerken.

Mis
Op slag van rust was het Koopmeiners die een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de score te openen. Van Polen veroverde de bal op Boadu, wat voor scheidsrechter Jochem Kamphuis reden was om een strafschop te geven. De aanvoerder miste echter van elf meter. Het was voor het eerst dat Koopmeiners een strafschop miste: de voorgaande zestien namens AZ waren raak.

Penalty
Vlak na de onderbreking opende de Castricummer alsnog de score voor de thuisploeg. Owen Wijndal stoomde op aan de linkerkant en werd neergehaald in de zestien. Opnieuw kreeg AZ een strafschop en nu schoot Koopmeiners overtuigend raak: 1-0.

Verdubbeling
Zes minuten later ging de bal voor de derde keer op de stip. Nu maakte Kenneth Paal de overtreding, waardoor Koopmeiners wéér mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij koos wederom voor de rechterhoek en schoot opnieuw raak: 2-0.

Zetterer 
Zowel invaller De Wit als Boadu mocht in het restant nog alleen op Zetterer af, maar beiden verzuimden het duel in het slot te gooien. Toch kwam de zege voor AZ niet meer in gevaar, waardoor de Alkmaarders op plek twee van de Eredivisie blijven staan.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - PEC Zwolle 2-0 (0-0)
Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ramon Leeuwin, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (80. Zakaria Aboukhlal), Håkon Evjen (64. Dani de Wit), Jordy Clasie; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling PEC Zwolle: Michael Zetterer; Gustavo Hamer, Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Kenneth Paal; Rico Strieder (46. Dean Huiberts), Pelle Clement, Yuta Nakayama; Lennart Thy (69. Dennis Johnsen), Mike van Duinen (80. Reza Ghoochannejhad).

Scoreverloop: 54. Koopmeiners (pen.) 1-0, 60. Koopmeiners (pen.) 2-0.
Bijzonderheden: 43. Koopmeiners mist strafschop.
Gele kaarten: Zetterer, Kersten (PEC Zwolle)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 15.306
Het Wapen Van Egmond Man of the Match: Fredrik Midtsjø

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl

Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - PEC Zwolle
zondag 23 feb 2020, 14:30
Wedstrijd informatie
0