Perez Mutsaers: 'Zijn heel gedreven'

Gepubliceerd op 04 april 20, 14:10

ZAANSTAD- Geen wedstrijden, op eigen houtje trainen en zoveel mogelijk thuis blijven. Door de maatregelen tegen het coronavirus ligt het dagelijks leven van voetballers stil. In de rubriek Thuisblijven met... vertellen jonge AZ'ers over hun omgang met de situatie. In deel drie Onder 11-speler Nick Perez Mutsaers. 

Hoe ziet jouw dagelijks leven er momenteel uit?
“Ik werk al bijna drie weken met een vast schema. Iedere ochtend sta ik vroeg op en werk ik tot ’s middags aan mijn schoolopdrachten. Als dat klaar is ga ik aan de slag met een computerprogramma voor voetbalintelligentie of met challenges van het team. Daarna begint mijn dagelijkse training."

Wat voor trainingen doe je dan zoal?
“Ik ga vier dagen per week met mijn vader en mijn broer Sem naar een groot park. Daar doen we sprinttesten, techniektrainingen en één-tegen-één-duels. Mijn broer speelt bij FC Volendam Onder 15 en kan goed verdedigen. Ik zoek filmpjes op YouTube om hem gekke panna’s te kunnen geven. Dat is al een keer gelukt en dat vond hij niet leuk. Naast de oefeningen op het veld doe ik ook twee dagen krachttraining en een dag aan kickboksen. We hebben fitnessapparatuur en een bokszak bij ons op zolder. Daar kunnen we dus veel doen.”

"Ik zoek filmpjes op YouTube om hem gekke panna’s te kunnen geven."

Klinkt goed, Nick! Je hebt het ook over challenges. Hoe werkt dat precies?

“Senna van Elst en ik bedenken die vaak voor het hele team. Dat zijn oefeningen waar je bijvoorbeeld 25 keer achter elkaar door de lucht moet passen. Je traint er alles mee en haalt ze vaak ook niet in één keer. De jongens moeten er een filmpje van maken en daarna mag de rest van het team bepalen of ze de challenge hebben gehaald. Als je tien groene vinkjes krijgt mag je een level verder en die is weer een stukje moeilijker.”

Vermaak je jezelf naast het voetballen ook nog een beetje?
“Ik ben de hele dag met school en voetbal bezig, dus dat hoeft gelukkig niet. Mijn broer en ik zijn heel gedreven en zelfstandig met onze oefeningen bezig. Tijdens mijn schoolopdrachten ben ik wel vaak nog aan het facetimen met mijn oma. Zij helpt me dan soms met mijn huiswerk.”

Mis je de rest van het team eigenlijk?
“Ja. Ik vind het jammer dat we nu niet samen mogen voetballen, maar begrijp wel dat het voor ons eigen bestwil is. Toch mis ik het trainen, de wedstrijden, het team, de trainers en de gezelligheid heel erg. Gelukkig kunnen we ook thuis aan de slag, anders zou ik me snel vervelen.”


Jullie hebben onlangs ook met het hele team een leuke video gemaakt. Hoe kwamen jullie op dat idee?
“We wilden samen iets leuks doen en kwamen met het plan een toiletrol naar elkaar over te spelen. We hebben allemaal een filmpje ingestuurd en Lars Boer heeft ze achter elkaar gezet. Het was niet zo moeilijk om te maken en er is echt iets moois uit gekomen.”

Trainers Dijar Kasim en Tim Appel kwamen deze week met het nieuws dat jullie allemaal door zijn naar AZ Onder 12. Gefeliciteerd nog, hoe kwam dat nieuws binnen?
“Dat vond ik heel leuk om te horen. Ik ben blij en trots dat ik nog een jaar bij AZ mag spelen. De rest van de spelersgroep was ook heel blij. We hebben elkaar allemaal gefeliciteerd in onze WhatsApp-groep."

Door de maatregelen rond het coronavirus is jullie competitie vroegtijdig beëindigd. Hoe kijk je terug op dit seizoen?
“Ik ben best tevreden. We hebben veel geleerd van trainers Dijar en Tim en pasten dat ook toe in wedstrijden. We kwamen sterk uit de winterstop met de toernooiwinst in Duitsland en Akersloot. Daarna werd het iets minder, maar pakten we het weer goed op toen we van Ajax wonnen. Het is jammer dat de competitie is beëindigd, want we waren heel goed bezig. Ik hoop dat we volgend seizoen weer op dezelfde voet verder kunnen gaan.”

"We hebben veel geleerd van trainers Dijar en Tim."


Eerdere edities
Deel 1: Thuisblijven met... Thijs Oosting
Deel 2: Thuisblijven met... Jason Sharma

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: Barathi van Elst en Nick Perez Mutsaers