Pinna nieuwe AZ-eSporter

Pinna nieuwe AZ-eSporter

Gepubliceerd op 07 oktober 21, 14:29

ALKMAAR- AZ heeft Stefano Pinna aangetrokken als nieuwe eSporter. De Belgische FIFA-speler vertegenwoordigt AZ aankomend seizoen in de eDivisie, waarin hij een team gaat vormen met Dani Visser. Pinna is daarmee de opvolger van Gilles Bernard, van wie AZ onlangs afscheid nam.  

Pinna staat sinds afgelopen seizoen onder contract bij KRC Genk en kwam in die hoedanigheid uit voor VVV-Venlo. Met de Limburgse club bereikte hij de finale van de eDivisie. Daarnaast is de voormalig wereldkampioen actief voor de eDevils, het nationale team van België. 

'Eén van de sterkste competities'
Pinna: "Ik kijk er ontzettend naar uit komend jaar voor AZ uit te komen. De eDivisie is één van de sterkste competities ter wereld. Vorig jaar was ik al dicht bij de titel, maar samen met Dani Visser behoren we tot de favorieten."

Nieuwe opzet
Pinna zal als AZ-eSporter actief zijn in een nieuwe opzet van de eDivisie, waarin alleen nog op de PlayStation 5 wordt gespeeld. De competitie gaat eind oktober van start en telt in tegenstelling tot de vorige jaargang één seizoenshelft.

Instagram
Wil jij niets missen van al het nieuws rondom AZ eSports? Volg ons dan op Instagram!

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AZ eSports (@azesports)