Podcast over spelplezier: 'Het vergeten talentkenmerk'

Podcast over spelplezier: 'Het vergeten talentkenmerk'

Gepubliceerd op 17 augustus 21, 08:46

ZAANSTAD- In de vijfde aflevering van AZ University Podcast is Tim Koning te gast. De sportpsycholoog is schrijver van De Talentformule en van mening dat de factor plezier in sport nog vaak over het hoofd wordt gezien. De podcast is te beluisteren via SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en SoundCloud.

In De Talentformule komt Koning met een definitie van talent en hoe je dat het beste kunt ontwikkelen. Dat doet hij op basis van wetenschappelijke inzichten en gesprekken met topsporters. Konings conclusie is dat talent meer is dan aanleg alleen, en dat in de gouden combinatie van leervermogen en plezier de sleutel naar succes kan liggen.

Voordelen van plezier
In AZ University Podcast vertelt Koning dat het belang van plezier vaak wordt onderschat. "Bij het gros van de mensen leeft de overtuiging dat plezier en topsport niet hand in hand gaan. Er zijn talloze voorbeelden van topatleten waarbij het plezier vroeg of laat naar de achtergrond verdwijnt. Ontzettend zonde, want het brengt heel veel voordelen met zich mee."

Praktisch
In de vijfde aflevering van deze podcastserie wordt uiteraard niet alleen het probleem aangestipt, maar ook besproken hoe je plezier kunt stimuleren. Hoe je als atleet, coach of sportvereniging, maar ook als docent of ondernemer een omgeving creëert waarin talenten niets in de weg staat om plezier te hebben en zo hun ontwikkeling te boosten.


Podcast
In AZ University Podcast gaan host Sven Bersee en AZ's topsportbegeleider Bart Heuvingh over uiteenlopende onderwerpen in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen van binnen en buiten de voetbalwereld.

E1: Mentale weerbaarheid | Gast: Jan van Halst
E2: Ramadan | Gast: Khalid Boulahrouz
E3: Het belang van slaap | Gast: Floris Wouterson
E4: Kennisuitwisseling en de weg naar Tokio | Gast: Benito Maij
E5: Spelplezier | Gast: Tim Koning

Volg AZ University
Hou het Instagram-kanaal van AZ University in de gaten voor een giveaway van Tim Konings boek De Talentformule. AZ's learning hub is ook te volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.