Puntendeling AZ Onder 12 in derby

Gepubliceerd op 09 november 13, 15:44
ALKMAAR- AZ Onder 12 heeft zaterdag in de stadsderby met AFC '34 D1 ondanks een 2-0 achterstand bij rust met 3-3 gelijk gespeeld. De treffers van het team van coach Michael Rippens kwamen op naam van Quenten Rosalina, Mohamed Taabouni en Caner Demircioglu.

Gijs Brouwer en Nino Klaver was het zaterdag een weerzien met oude bekenden op het veld. De twee AZ-talenten maakten de overstap van de AFC '34 naar Onder 12. De verdediger en middenvelder begonnen zaterdag met hun huidige team goed aan de wedstrijd tegen hun oude clubgenoten. De AZ'ers waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Desondanks stond er dankzij twee uitbraken een 2-0 stand op het bord bij rust.

Drie goals
In de tweede helft wist Onder 12 ondanks dat het minder dominant was de achterstand via goals van Rosalina en Taabouni recht te buigen. Het harde werken leek voor niets toen AFC '34 andermaal een voorsprong nam. Zoals wel vaker dit seizoen rechtte de jongste AZ-talenten echter de rug en zo kon Demircioglu in de slotfase alsnog voor een punt zorgen.

Tevreden
Na afloop was Rippens zowel te spreken over het prestaties van zijn team, als over de uitslag. "Ik was erg tevreden over het spel. Met name in de eerste helft waren we dominant en speelden wij goed positiespel. Na rust werd het slordiger, omdat wij meer liepen met de bal. Ook over het resultaat ben ik tevreden, omdat wij pas in de laatste minuut scoorden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AFC '34 D1 - AZ Onder 12 3-3 (2-0)

Opstelling AZ Onder 12:
Zeth Boerrigter; Deron Payne, Boris van Weede (30. Bjorn Mussche), Jorn Berkhout, Nino Klaver (30. Thijs Blokker); Gijs Brouwer, Aaron Menelik, Zico Buurmeester (45. Stein Liefhebber); Mohamed Taabouni, Saber Charif (45. Caner Demricioglu), Quenten Rosalina.