Puntenverlies AZ Onder 19 in Utrecht

Gepubliceerd op 19 oktober 13, 17:21
UTRECHT- AZ Onder 19 heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht A1. Beide teams hielden elkaar voetballend in balans, maar de thuisploeg ging secuurder om met de mogelijkheden voor het doel.

Alle doelpunten vielen zaterdag in Utrecht na de rust. Onder 19 en de scheidsrechter mochten het zich aanrekenen dat er in de eerste helft niet werd gescoord. Raies Roshanali kreeg na een kwartier spelen de eerste grote kans. De middenvelder ging alleen op de keeper af, maar werd alsnog van de bal gelopen. De corner die volgde werd door Meraj Allahdad naast gekopt.

Kansen
Hoewel de aanvaller misschien wel de kleinste man van het veld was, kreeg hij enkele minuten later een nieuwe kopkans. Allahdad mikte na een goede vrije trap van Thomas Ouwejan wederom naast. Kort voor het einde van het eerste bedrijf leek Yovany van der Stelt alsnog op de 0-1 af te stevenen. De spits passeerde de keeper, die hem vervolgens naar de grond haalde. De arbiter besloot, tot verbazing van velen op Sportpark Zoudenbalch, geen strafschop toe te kennen.

Slordig
Na de rust was het snel raak. Zwak verdedigen aan Alkmaarse kant leidde de Utrechtse openingstreffer in. Na de onfortuinlijke achterstand probeerde Onder 19 iets terug te doen, maar met name in de laatste fase van de passing waren de AZ-talenten slordig. Het lukte dan ook niet om kansen af te dwingen.

Twee goals
Een kwartier voor tijd vielen er plots twee doelpunten die tegen elkaar weg te strepen waren. Eerst maakte FC Utrecht na een snelle aanval de 2-0. Nog geen minuut later werd een uitstekende Alkmaarse aanval via de linkerflank beloond met een doelpunt van de net ingevallen Sem Witteveen. Onder 19 bleef daarmee vol in de race om in ieder geval een punt mee te nemen uit de Domstad.

Luckassen
In de slotfase zette het team van coach Reinier Robbemond dan ook alles op alles om een tweede treffer te maken. Derrick Luckassen kwam met een goed genomen vrije trap het dichtstbij, zijn inzet werd echter gekeerd. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd vervloog alle hoop bij de AZ'ers toen FC Utrecht profiteerde van de ruimtes en de 3-1 maakte.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht A1 - AZ Onder 19 3-1 (0-0)

Opstelling AZ Onder 19:
Nick Olij; Yemaro Hoogdorp, Derrick Luckassen, Joris Kramer (76. Donny van Iperen), Guus van Weerdenburg; Dabney dos Santos Souza, Thomas Ouwejan (64. Stijn Spierings), Raies Roshanali; Meraj Allahdad (72. Sem Witteveen), Yovany van der Stelt, Achille Vaarnold (64. Nick Doodeman).

Scoreverloop: 51. 1-0, 74. 2-0, 75. Witteveen 2-1, 89. 3-1.