Rabo AZ Foodtour: 100 klassen

Gepubliceerd op 07 november 18, 13:29
ALKMAAR- Honderd klassen nemen vanaf 5 maart 2019 deel aan de Rabo AZ Foodtour. Dat betekent dat de komende editie vol zit. Dit interactieve lesprogramma leert groepen 7 en 8 alles over gezonde voeding. Je kunt jouw klas nu al inschrijven voor de editie van 2020.

In negen lessen leren kinderen uit Noord-Holland hoe belangrijk gezonde voeding is, waar zij zelf invloed op hebben en welke positie gezond eten in hun wereld inneemt. De Rabo AZ Foodtour is een maatschappelijk project van AZ, GreenPort Noord-Holland Noord en de Rabobanken uit West-Friesland, de Kop van Noord-Holland, Alkmaar, Noord-Kennemerland en de Zaanstreek.

Water
“Ik zag dat een leerling in plaats van frisdrank nu water meeneemt voor in de pauze. Een andere leerling vertelde dat ze thuis de koelkast checkte op producten die daar niet horen. Het lijken kleine dingen, maar er blijkt uit dat ze de stof echt verwerken. En het maken van de vlogs vinden ze fantastisch. Bovendien is het voor ons als leerkracht overzichtelijk: het is een helder, vastomlijnd pakket, ” vertelt een enthousiaste Rogier van ’t Veer, leerkracht bij RKBS De Vlieberg, die dit jaar met zijn klas mee deed aan de pilot.

Etiketten
Leerling Bas: “Ik heb vooral veel geleerd van de les over verpakkingen: Op een pak muesli met havermout staat soms bijvoorbeeld iets als ‘vezelrijk havermout’, terwijl de zak gewone havermout die ernaast ligt veel meer vezels bevat. En daar staat dan niets over op de voorkant. Je moet dus goed op het etiket kijken.”

Meedoen
Ook met jouw klas meedoen? Ga dan naar www.raboazfoodtour.nl voor meer informatie en schrijf jouw school alvast in voor seizoen 2020.