Rabo AZ Foodtour

Rabo AZ Foodtour

Gepubliceerd op 16 november 18, 10:44

AZ en de Rabobank zijn zich beiden bewust van hun maatschappelijke positie en voelen zich nauw betrokken bij de regio. Daarom bieden zij de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de kop van Noord-Holland kosteloos een onderwijspakket aan. Het online lesprogramma, inclusief introductievideo’s, opdrachten, presentaties en handleidingen voor de leerkracht, loopt acht weken en bestaat uit de thema’s: voeding, respect, bewegen en samenwerken. De klassen die de opdrachten het meest succesvol hebben uitgevoerd, krijgen een Rabo AZ Voetbaltourclinic als hoofdprijs. Doelstelling is om kinderen uit de regio in beweging te krijgen, hen bewust te maken van een gezonde levensstijl, maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar maken en zo een maatschappelijk bewustzijn creëren.

Doel samenwerking

De Rabo AZ Foodtour wil kinderen in de regio in beweging krijgen, hen bewust maken van het belang van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. De twee toonaangevende organisaties uit de regio geven op deze manier extra invulling aan hun maatschappelijke rol.

Activiteiten

Rabo AZ Foodtour

Het lesprogramma van de Rabo AZ Foodtour is ontstaan om kinderen bewust te maken van het belang van goede voeding en het wereldvoedselvraagstuk. De opdrachten in het lesprogramma helpen om dit te realiseren. Het lesprogramma duurt acht weken en bestaat uit negen lessen gekoppeld aan opdrachten die de kinderen moeten uitvoeren en vastleggen op vlogs. Daarnaast wordt er een clinic georganiseerd bestaande uit vijf verschillende activiteiten, namelijk: sport, een rondleiding door het stadion, groenten snijden, fruit schillen en een meet & greet met AZ-vlogger Timo.

Partners