Rabo AZ Foodtour 2020 van start

Gepubliceerd op 12 februari 20, 17:01

ALKMAAR- De Rabo AZ Foodtour bereikt dit jaar een ware mijlpaal: maar liefst 100 schoolklassen hebben zich ingeschreven voor dit interactieve lesprogramma. Het programma is bedoeld voor de groepen 7 en 8 en behandelt de thema’s voedsel en gezonde voeding, op een even leerzame als ludieke manier. Dinsdag 11 februari werd er afgetrapt voor de Rabo AZ Foodtour 2020.   

Leerlingen worden vloggers

Tijdens de Rabo AZ Foodtour duiken leerlingen in thema’s als gezond eten, voedselverspilling, etiketten lezen en sportvoeding. De tour bestaat uit negen lessen. De lesstof wordt met filmpjes van AZ-spelers, -trainers en voedingsdeskundigen aan de klas gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen opdrachten uit, vastgelegd in vlogs. Ze kruipen in de huid van een vlogger, maken eigen vlogs en krijgen hulp van niemand minder dan AZ-vlogger Timo Verbruggen. Met de vlogs maken tien klassen kans op een Foodclinic bij AZ. De leerlingen met de allerbeste vlog winnen de ultieme hoofdprijs: het bijwonen van een wedstrijd van AZ.

Aftrap op de Regenboog
Het lesprogramma werd op dinsdag 11 februari op een bijzondere manier afgetrapt door de Regenboog uit Assendelft. Ariënne Kooter, directievoorzitter van Rabobank Zaanstad, en Herry & Berry waren aanwezig om gezamenlijk met de deelnemende klassen de eerste les te bekijken van de Rabo AZ Foodtour. AZ-vlogger Timo legde dit moment vast op video.

Persoonlijke peptalk van AZ-spelers
Voorheen verzorgden de spelers en trainers van AZ de aftrap van de Rabo AZ Foodtour, maar deze keer is ervoor gekozen de deelnemers vlak voor de eindsprint te voorzien van een extra peptalk. Op dinsdag 24 maart bezoeken de AZ-sterren alle deelnemende scholen. De kinderen krijgen de kans om gezamenlijk met de spelers hun laatste vlogs voor te bereiden. Daarnaast kunnen er ook nog gave beelden worden geschoten om te verwerken in de eindvlog.

Unieke samenwerking
Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour samen met AZ Alkmaar en Greenport Noord-Holland Noord. Begin 2019 sloten de zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan. De Rabo AZ Foodtour is een vervolg op het succesvolle lesprogramma ‘Rabo AZ Voetbaltoer’ waar tussen 2012 en 2018 circa 15.000 kinderen van groep 7/8 in Noord-Holland aan hebben deelgenomen.

Wil je meer weten over de Rabo AZ Foodtour? Neem een kijkje op de website www.raboazfoodtour.nl!