Finale-avond Rabo Clubkas Campagne in beeld

Gepubliceerd op 21 juni 19, 14:48

ALKMAAR- Op de hoofdtribune van het AFAS Stadion vond dinsdag de finale-avond van de Rabobank Clubkas Campagne plaats. Ruim 1200 gasten van 567 clubs zagen hoe er tijdens de feestelijke show een totaalbedrag van €225.000 euro verdeeld werd onder het lokale verenigingsleven. AZ Media was erbij en legde de dag vast in een fotoverslag.

De Rabo Clubkas Campagne is een inzamelingsactie voor verenigingen in de buurt. Leden van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen op de stichting, club of vereniging die zij een warm hart toedragen. De uitgebrachte stemmen worden omgezet naar een bedrag en de organisatie met de meeste stemmen krijgt het grootste deel hiervan uitgereikt.

Winnaars
’t Praethuys, een inloophuis waar mensen met de ziekte kanker en hun naasten een gesprek aan kunnen gaan, sleepte de eerste prijs in de wacht. Zij namen een cheque van €2.692 euro mee naar huis. LSVV - een voetbalclub uit Noord-Scharwoude- eindigde op de tweede plaats (€2.461). Zwembad de Bever uit Sint Pancras ontving het brons (€2.194). Na afloop van de prijsuitreiking proostten de deelnemers in de Georg Kessler Lounge met een hapje en een drankje op de gewonnen bedragen.

Van Soomeren: ‘Steuntje in de rug’
Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o., kijkt terug op een geslaagde campagne. “Ieder jaar zien we het aantal deelnemende clubs en stemmers groeit. Daar word ik blij van, een teken dat de campagne leeft! Geweldig hoeveel er gestemd is. In totaal brachten onze leden bijna 49.000 stemmen uit. Opvallend is dat vooral de maatschappelijke clubs veel steun hebben gekregen, zoals ’t Praethuys en de reddingsbrigades. Voor ons is de Rabobank Clubkas Campagne dé manier waarop wij als coöperatieve bank het verenigingsleven een steuntje in de rug geven.”

Volledige uitslag
Bekijk de volledige uitslag van de Rabo Clubkas Campagne op clubkascampagne.nl/alkmaar.

Fotoverslag
Bekijk hieronder het fotoverslag van de Finaleavond.
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl