Rada: 'AZ aanvallend heel sterk'

Gepubliceerd op 29 september 21, 18:40

ALKMAAR- Nadat eerder Pascal Jansen en Owen Wijndal de pers te woord stonden in aanloop naar AZ - Jablonec, was woensdagavond de beurt aan de Tsjechen. Trainer Petr Rada en middenvelder Jakub Považanec stonden de pers te woord vanuit het AFAS Stadion.

Považanec beschouwt Jablonec als de underdog voor het treffen in Alkmaar. "Het is zeker dat AZ als favoriet telt in onze poule", zegt de dertigjarige Slowaak. "Het is een grote uitdaging om tegen ze te spelen en wij gaan deze graag aan. Ik ben benieuwd hoe het loopt morgen."

Goede reputatie
"AZ is een sterke tegenstander", weet ook Rada. "Ze eindigen altijd wel bij de bovenste vier in de Eredivisie, hebben een goede reputatie en staan bekend om hun offensieve spel. Dat was ook te merken in Denemarken tegen Randers en hier in Alkmaar tegen Celtic, waar ze thuis van wonnen. Aanvallend zijn ze heel sterk."

Terug in Alkmaar
"In het verleden hebben we vaker tegen AZ gespeeld", verwees de oud-bondscoach van Tsjechië naar het treffen van tien jaar geleden. "Toen verloren we, nu zijn we hier terug en we gaan zien wat het morgen wordt. In de competitie zijn zij niet goed gestart, maar dit is een heel ander soort wedstrijd. Het duel van morgen staat op zichzelf."

Rekening
Považanec: "Wij hebben gezien dat AZ net als wij niet geweldig is begonnen. Vier verloren, twee gewonnen. Maar de laatste wedstrijd wonnen ze met 5-0 en dat was interessant om te zien. Hun manier van spelen is leuk: snel, sterke vleugels en de backs zijn goed. Daar houden wij rekening mee."

Opgespaarde goals
Jablonec zelf won vier van de laatste vijf duels, waaronder in de Conference League tegen Cluj. Wel ziet Považanec een duidelijk verbeterpunt. "Wij hebben de laatste tijd niet veel gescoord, zondag tegen Liberec zelfs helemaal niet. Soms lukt het gewoon even niet, maar wellicht hebben wij de goals opgespaard voor morgen. Ik hoop dat we er morgen in slagen wel tot scoren te komen."

Doležal
Tegenvaller voor Jablonec is wat dat betreft het wegvallen van Martin Doležal. De ervaren spits mist het duel in Alkmaar. Rada: "Martin is vlak voor deze wedstrijd weggevallen en dat is uiteraard jammer. Zeker als je beseft dat we recent weinig doelpunten hebben gemaakt. Ons spel is goed, maar scoren lukt niet omdat ons spel rond de zestien niet rustig en secuur genoeg is. Tegelijkertijd weten dat we het kunnen, want tegen Celtic maakten we er bijvoorbeeld nog twee in de thuiswedstrijd. We werken eraan om weer vaker het net te vinden."

Live
AZ - FK Jablonec begint donderdag om 18:45 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar. Ook is het duel te zien op ESPN of te volgen via het Twitter-account van AZ.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

Wedstrijd

1
Europa Conference League
AZ - FK Jablonec
donderdag 30 sep 2021, 18:45
Bestel nu Wedstrijd informatie
0