Real Madrid bezoekt AZ: 'Top drie Europa'

Real Madrid bezoekt AZ: 'Top drie Europa'

Gepubliceerd op 18 september 21, 12:17

ZAANSTAD- Real Madrid was deze week voor de zesde keer op bezoek bij de AZ Jeugdopleiding. Op het AFAS Trainingscomplex kregen vertegenwoordigers van De Koninklijke een kijkje in de keuken bij de Alkmaarse manier van opleiden. 

Een delegatie van ruim twintig studenten (trainers, coördinatoren en hoofd jeugdopleidingen in spe) en stafleden van de Real Madrid University brachten twee dagen door bij AZ. Zij kregen presentaties over de AZ Jeugdopleiding en bekeken trainingen. 

Viejo Romero: 'AZ hoort daarbij'
"Met de Real Madrid University bezoeken we jaarlijks de beste opleidingen van Europa", vertelt directielid David Viejo Romero. "AZ hoort daarbij. Niet alleen vanwege de goede cijfers, maar vooral door het harde werk, de visie en innovatie. Waar Spaanse clubs zich richten op de ontwikkeling van een team, kijkt AZ vooral naar wat het individu nodig heeft."

'Top drie van Europa'
"Geen andere club in Europa doet het op deze manier", vervolgt Viejo Romero. "Daar kunnen wij veel van leren. AZ heeft wat mij betreft één van de beste opleidingen en hoort vanwege zijn visie bij de top drie van Europa."

Veraart: 'Kennismaken met AZ'
AZ Onder 13-trainer Sander Veraart was één van de specialisten die een presentatie verzorgde voor de gasten uit Spanje. "De Real Madrid University komt al een aantal jaren deze kant op. Dat doen zij met verschillende groepen trainers uit allerlei landen. Ze komen kennismaken met AZ en onze manier van werken. Zelf mocht ik vertellen over AZ's visie op voetbal en trainen. Zo delen we kennis, maar kunnen natuurlijk ook van hen leren. Zo zijn we in het verleden zelf naar Madrid gegaan en zullen dat in de toekomst weer doen."

AZTV
Ook AZTV was aanwezig tijdens het bezoek van de Real Madrid University. Bekijk onderstaand de volledige interviews met Viejo Romero en Veraart. Verder spraken zij nog met deelnemer Xavi Camps Ortin.