Realisatie stadionomloop van start

Gepubliceerd op 03 januari 23, 17:08

ALKMAAR- AZ heeft de eerste benodigde vergunning voor de realisatie van de eerder aangekondigde omloop van het AFAS Stadion binnen. De club is daarop begonnen met het uitrollen van fase 1, met onder meer het plaatsen van de extra horecapunten. De omloop komt mede tot stand door een royale donatie van de AZ-supporters.

Na het vernieuwen van het dak van het AFAS Stadion kondigde AZ in mei 2021 de plannen voor een nieuwe omloop. De club heeft het vergunningsproces deels afgerond en is begonnen aan fase 1. Concreet betekent dat het plaatsen van acht nieuwe horecapunten in de buitenring. De eerste units zijn gereed bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (22 januari).

Fase 2
De volgende fase wordt naar verwachting afgerond in de zomer van 2023. Dan worden onder meer de toegangspoorten verplaatst, de lexaanwand op de buitenring gemonteerd en wordt de omloop verder onderdeel van het AFAS Stadion.

Supportersvereniging
De actie kreeg een forse impuls door een royale donatie van de supporters. Bij elkaar goed voor een bedrag van ruim € 27.000, waaronder tienduizend euro van Supportersvereniging AZ.