Reality check voor AZ Onder 11

Gepubliceerd op 16 november 19, 14:04

ZAANSTAD- AZ Onder 11 leed zaterdag een terechte nederlaag tegen Ajax. De ploeg van trainer Dijar Kasim verloor het Twin Games-duel op het AFAS Trainingscomplex met 4-14.

"We waren in de eindfase van het verdedigen veel te makkelijk", zag Kasim. "Alsof wij tegen Ajax zeiden: loop maar door. Ook waren we te snel de bal kwijt en dat heeft te maken met zowel de passing als het vrijlopen. We moeten hard aan de slag met het ontwikkelen van onze vaardigheden, zodat we elkaar beter vrij kunnen spelen en langer in balbezit blijven."

Constanter worden
"Dit resultaat drukt ons met de neus op de feiten en is een bevestiging van wat wij vaker met de jongens bespreken. We hadden deze week een paar prima trainingsdagen, maar moeten daarin veel constanter worden. Dus elke dag ernaar streven beter te worden, waarbij iedereen zichzelf continu blijft uitdagen om het maximale uit elke situatie te halen. Dan gaan we uiteindelijk beter spelen dan we vandaag deden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 11 - Ajax Onder 11 4-14
Twin Games

Selectie AZ Onder 11: Jessey Jay van der Mije, Leen Kramer, Senna van Elst, Christian Goring, Quenten Attigah, Cas Klop, Giel Kappelhof, Lars Boer, Keayon Dumfries, Dex Klaverdijk, Job Tiebie, Noah Meijer, Cas Jongeneelen, Nick Perez Mutsaers, Ignat Trusov, Mika Nijman, Joris Eijssen, Anton Agafonov, Wensley Pereira, Riva Hanepen.

Foto's: Barathi van Elst

Wedstrijd

4
Landelijke Onder 11 competitie
AZ - AFC Ajax
zaterdag 16 nov 2019, 12:00
Wedstrijd informatie
14