Reijnders: 'Goed gevoel' | Interview

Gepubliceerd op 23 november 22, 13:48

ALKMAAR- Tijjani Reijnders heeft een eerste seizoenshelft achter de rug waar hij met trots op terug kan kijken. De middenvelder groeide uit tot een belangrijke kracht en begon dit seizoen elke wedstrijd in de basis. Sterker: in de Eredivisie miste hij zelfs nog geen minuut. Met vijf doelpunten en zes assists is hij tevens al betrokken bij elf doelpunten in 26 officiële wedstrijden. Reijnders blikt terug op zijn eerste seizoenshelft.

Voordat het nieuwe seizoen begon stapte Reijnders in het huwelijksbootje. "Dat was een van de mooiste dagen in mijn leven tot nu toe. We hebben een hele mooie bruiloft gehad." 

Voorbereiding
Na zijn huwelijk begon Reijnders met zijn teamgenoten al vroeg aan de voorbereiding. AZ begon namelijk op 21 juli aan de voorronde van de UEFA Europa Conference League. "In de vakantie pak je gewoon je schema op en train je jezelf weer op naar de eerste training", vertelt hij over zijn aanpak. "Wat dat aangaat was er niet echt een verschil. Alleen dat we wat minder lang vakantie hadden. Gelukkig vind ik voetbal heel erg leuk, dus mij hoorde je niet klagen."

Basisspeler
"Ik heb elke wedstrijd gespeeld en gelukkig ook mijn stempel kunnen drukken. Het seizoen daarvoor stond ik af en toe in de basis, maar ik was vooral invaller. Dat is wel een heel groot verschil en dat voel ik ook in mijn lichaam, maar het is wel uitermate lekker dat ik dan een goede indruk achterlaat."

Ruim voldoende
"Ik denk dat ik over de eerste seizoenshelft wel tevreden mag zijn", gaat Reijnders verder. "Ik denk dat ik mezelf wel een ruime voldoende geef. Al helemaal met hoe we er nu voor staan. We hadden zelfs hoger kunnen staan, maar ik denk dat we een goede eerste seizoenshelft hebben gehad waar we in de tweede seizoenshelft op kunnen bouwen." 

Seizoenstart
AZ kende een fantastische seizoentart. Reijnders: "Alles klopte gewoon. We waren steady. We hebben veel kwaliteit binnengehaald met bijvoorbeeld Jens Odgaard. We waren gewoon heel sterk en gaven bijna niks weg. Dan is het natuurlijk jammer dat je tegen NEC gelijkspeelt en daarna nog van die slippertjes hebt. Dat is heel zuur. Helemaal als je nagaat waar je dan had kunnen staan. Maar ik denk dat we het aardig hebben opgepakt. Na PSV staan we er gewoon weer bij. Al met al hebben we gewoon een stabiele eerste seizoenshelft gedraaid."

Beste wedstrijd
"Dan ga ik voor Ajax en Dundee United thuis", antwoordt Reijnders op de vraag wat AZ's beste wedstrijd in de eerste seizoenshelft was. "Tegen Dundee United (7-0, red.) was het een en al domineren wat wij daar deden. Toen voelden we onszelf echt onoverwinnelijk. Ik heb niet eerder zo'n score neergezet. Ajax was natuurlijk geweldig met de fans in een vol huis. Hoe wij Ajax afjaagden, goed positiespel speelden, tot kansen kwamen en twee geweldige goals maakten, was een geweldig gevoel."

Misschien wel dé man van de eerste seizoenshelft: Tijjani Reijnders. 


Media
Als uitblinker komt je naam ook vaker voorbij in de media. "Ik zag mijn naam wel vrij vaak voorbij komen", beaamt de middenvelder. "Dat is natuurlijk een mooi iets, maar aan de andere kant moet je ook nuchter blijven en elke wedstrijd ingaan dat je de beste wilt zijn. Zo ga ik er elk duel in. Je moet het gewoon laten zien, want in de voetbalwereld krijg je het ook direct te horen als je een mindere periode hebt. Dat wil je natuurlijk zo min mogelijk hebben."

Afsluiter
AZ sloot de eerste seizoenshelft af met een 0-1 overwinning op PSV. "We waren echt gebrand om die wedstrijd te winnen en ik denk dat we dat ook hebben laten zien. De goal van Vangelis Pavlidis was geweldig. We hebben laten zien wat voor een winnaarsmentaliteit we hebben. Nu gaan we met een goed gevoel de winterstop in en kunnen we onszelf weer goed voorbereiden op de tweede seizoenshelft."

Pauze
AZ speelde dit seizoen 26 officiële wedstrijden, waarin Reijnders dus elke keer in de basis verscheen. "Het is eigenlijk heel raar dat we nu al winterstop hebben. Dat gevoel had ik helemaal niet. Maar het is ergens wel lekker dat ik er even uit ben. Toen we bezig waren, zaten we er echt gewoon goed in. Dan merk ik mentaal ook niet dat het zo zwaar is. Tuurlijk voel ik het af en toe wel, maar als we goede resultaten halen, heb ik er geen erg in."

Tweede seizoenshelft
Op 5 december komt de selectie van Pascal Jansen weer bijeen voor een testdag. Op 6 december staat dan de eerste training op het programma. Na een trainingskamp in Valencia is het op 7 januari weer tijd voor de eerste officiële wedstrijd. "We mogen beginnen tegen Vitesse", besluit Reijnders. "We moeten nu gewoon doorpakken. We zijn nog niet klaar. We zijn goed begonnen en het is nu aan ons om dit door te trekken. Daar heb ik alle vertrouwen in."