Remise Jong AZ bij Telstar

Remise Jong AZ bij Telstar

Gepubliceerd op 22 januari 21, 22:49

VELSEN-ZUID- Jong AZ heeft vrijdag een punt overgehouden aan de derby tegen Telstar. De formatie van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn nam in de tweede helft de leiding, maar zag de thuisploeg in de slotfase langszij komen: 2-2. 

De bezoekers kenden een sterke openingsfase en kregen al snel serieuze kansen. Tijs Velthuis liep bijna een vrije trap tegen de touwen, een schot van Peer Koopmeiners zeilde rakelings over en Soulyman Allouch kwam net te kort bij een voorzet. Het was echter Telstar dat in de zestiende minuut de ban brak. Ilias Bronkhorst schoot van dichtbij raak.

Langszij
Jong AZ was het na de tegengoal even kwijt en werd door Mees Bakker op de been gehouden. De ploeg herpakte zich en kwam in de 33e minuut op gelijke hoogte. Kenzo Goudmijn werkte een voorzet van Fedde de Jong langs AZ-huurling Jasper Schendelaar: 1-1.

Door op rechts
Na de pauze was het Jong AZ dat de overhand had. Via invaller Richonell Margaret mochten de beloften al snel aan een voorsprong ruiken, maar Schendelaar lag in de weg. In de 76e minuut kwam het doelpunt alsnog. Margaret drong door op de rechterflank en vond Koopmeiners bij de tweede paal: 1-2.

Korpershoek
De Alkmaarders stevenden af op een derbyzege, maar in de slotfase viel alsnog de gelijkmaker. Frank Korpershoek liet Bakker kansloos met een afstandsschot en bezorgde De Witte Leeuwen daarmee een punt. 

Goudmijn: ‘Blij dat het vanavond lukte’
“We hebben veel energie in de wedstrijd gestoken en als team sterk gespeeld”, vertelde Goudmijn na afloop. “Het was te zien dat we onze taken goed uitvoerden en dat is een proces waar we al lang mee bezig zijn. Ik ben blij dat het vanavond lukte. Als we zo blijven spelen verwacht ik dat we nog wel een paar plekken op de ranglijst gaan stijgen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Telstar - Jong AZ 2-2 (1-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Telstar: Jasper Schendelaar; Shayne Pattynama; Anthony Berensteijn (56. Welat Cagro), Frank Korpershoek, Redouan El Yaakoubi, Ilias Bronkhorst (56. Rashaan Fernandes); Anass Najah, Daniel Adshead  (67. Ozan Kökcu), Tom Overtoom (56. Yael Liesdek / 83. Redouan Taha el Idrissi); Glynor Plet, Gyliano van Velzen.
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Joey Jacobs, Tijs Velthuis (46. Jorn Berkhout), Maxim Gullit (46. Emir Biberoğlu); Peer Koopmeiners, Fedde de Jong, Kenzo Goudmijn; Håkon Evjen (46. Richonell Margaret), Jelle Duin (80. Des Kunst), Soulyman Allouch (80. Yusuf Barasi).

Scoreverloop: 16. Bronkhorst 1-0, 33. Goudmijn 1-1, 76. Koopmeiners 1-2, 87. Korpershoek 2-2.
Gele kaarten: Jacobs (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Robin Gansner.

Foto's: Soccrates Images

Wedstrijd

2
Keuken Kampioen Divisie
Telstar - AZ
vrijdag 22 jan 2021, 21:00
Wedstrijd informatie
2