Resultaten AZ-internationals

Gepubliceerd op 10 september 19, 21:22

ALKMAAR- Tijdens de interlandperiode vliegen verschillende AZ'ers uit voor wedstrijden met hun nationale ploeg. Wie kwam wanneer in actie en hoe lang? Een overzicht.

DINSDAG
IJsland
Zonder inbreng van Albert Gudmundsson heeft IJsland verloren van Albanië. In de Elbasan Arena werd het 4-2 voor het thuisland. IJsland staat derde in EK-kwalificatie Groep H, achter Turkije en Frankrijk.

Jong Oranje

In Doetinchem heeft Jong Oranje met vier AZ'ers in de basis ruim gewonnen van Jong Cyprus: 5-1. Aanvoerder Teun Koopmeiners scoorde vanaf de penaltystip terwijl zijn nieuwe ploeggenoot bij AZ - Dani de Wit - tweemaal raak schoot. Verder kwamen ook Owen Wijndal en Calvin Stengs in actie tijdens dit EK-kwalificatieduel.


Filipijnen

Justin Baas heeft dinsdagochtend zijn debuut voor het nationale team van de Filipijnen gemaakt. De verdediger van Jong AZ stond in de basis in het WK-kwalificatieduel met Guam, dat met 1-4 verslagen werd.


ZONDAG
Noorwegen
Zweden en Noorwegen speelden zondagavond gelijk in de Friends Arena in Stockholm. De Scandinavische derby eindigde in 1-1. Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø kwamen niet in actie.

ZATERDAG
IJsland
IJsland heeft zaterdag het EK-kwalificatieduel met Moldavië gewonnen. In Reykjavik werd het 3-0 voor de ploeg van bondscoach Erik Hamrén. Albert Gudmundsson bleef de hele wedstrijd op de bank. Oud-AZ’er Kolbeinn Sigthórsson opende na 31 minuten de score voor de eilandbewoners.

DONDERDAG
Noorwegen

Het Noorse elftal, waar Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø op de bank bleven, heeft donderdagavond met 2-0 gewonnen van Malta. Bjørn Johnsen (verhuurd aan Rosenborg BK) mocht in de 58e minuut binnen de lijnen komen voor doelpuntenmaker Joshua King. 

Filipijnen
Jong AZ-speler Justin Baas behoorde donderdag tot de selectie van het Filipijns elftal. In eigen huis was Syrië met 2-5 te sterk. Baas bleef 90 minuten op de bank. Dinsdag is de volgende kans om zijn debuut voor de nationale ploeg te maken.