Resultaten AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 04 september 11, 00:00
ALKMAAR- Op diverse plaatsen op aarde werkten de internationals van AZ vrijdag kwalificatiewedstrijden af. Een overzicht van de uitslagen, speelminuten en het programma voor dinsdag.

Australië

Brett Holman heeft met Australië in de WK-kwalificatiereeks een nipte 2-1 zege op laagvlieger Thailand geboekt. De AZ’er stond in Brisbane in de basis en werd in de slotminuut vervangen. Pas in de 86e minuut voorkwam een goal van Alex Brosque een blamage. Voor Australië en Holman wacht dinsdag nog de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Saoedi-Arabië.  

Met Ragnar Klavan 90 minuten binnen de lijnen won Estland de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië: 1-2. Na deze overwinning in Ljubljana wacht dinsdag in Tallinn de volgende hindernis in Groep C: Noord-Ierland.

AZ-aanvoerder Niklas Moisander won met Finland van Moldavië. In Helsinki eindigde het EK-kwalificatieduel in 4-1. Moisander kwam de hele wedstrijd in actie. Dinsdag speelt Finland in Helsinki tegen Nederland, de koploper van Groep E.

Johann Berg Gudmundsson speelde 80 minuten mee in de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. In Oslo won het thuisland het duel in Groep H met 1-0. Dinsdag speelt IJsland in Reykjavik tegen Cyprus.

Jozy Altidore heeft met Team USA de vriendschappelijke interland tegen Costa Rica verloren. In Californië wonnen de bezoekers met 0-1 dankzij een treffer van Rodney Wallace. Altidore stond aan de aftrap en werd na ruim een uur vervangen. Dinsdag oefent Amerika in Brussel tegen België.

Invallers Rasmus Elm en Pontus Wernbloom hebben met Zweden van Hongarije verloren: 2-1. Tijdens deze EK-kwalificatiewedstrijd (Groep E) in Boedapest begonnen de middenvelders van AZ op de bank. Elm viel tien minuten na rust in, terwijl Wernbloom slechts enkele minuten werd gegund. Zweden speelt dinsdag in Serravalle tegen San Marino.

Met Adam Maher de hele wedstrijd binnen de lijnen heeft Oranje Onder 19 donderdag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Engeland. Kevin Luckassen en Fernando Lewis kwamen in de 81e minuut als invaller binnen de lijnen tijdens dit oefenduel. Doelman Hobie Verhulst bleef op de bank.

Luckassen was zondag trefzeker voor Oranje Onder 19 in de oefenwedstrijd tegen Duitsland (2-2). In Keulen rondde hij een goede voorzet van zijn AZ-kompaan Lewis af. Luckassen en Lewis stonde allebei in de basis, maar werden in de slotfase van het duel vervangen. Verhulst en Maher waren de volledige wedstrijd actief voor Oranje. In november vindt in eigen land het eerste EK-kwalificatietoernooi plaats. Dan zijn Moldavië, Finland en Kroatië de tegenstanders.