Resultaten AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 11 oktober 11, 00:00
ALKMAAR- Tijdens deze interlandperiode kwamen diverse AZ’ers vrijdag en dinsdag in actie voor hun land. Wie speelde tegen wie en hoe? Een overzicht van de duels op dinsdag, waarbij opvalt dat veel AZ'ers zich mogen verheugen op het EK 2012.

Brett Holman won met Australië de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oman. In Sydney werd het 3-0. Holman kwam 90 minuten in actie en zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer.

Simon Poulsen won met Denemarken knap van Portugal. In Kopenhagen werd het 2-1, waardoor de Denen zeker zijn van het EK 2012. Poulsen kwam als invaller een kwartier in actie tijdens deze wedstrijd in Groep H.

Ragnar Klavan verloor met Estland de oefenwedstrijd tegen Oekraïne. In Tallinn werd het 0-2. Klavan stond het hele duel binnen de lijnen. Goed nieuws: Via twee play-off duels met Ierland kan Estland zich plaatsen voor het EK.

Niklas Moisander pakte met Finland een punt op bezoek in Hongarije. Deze EK-kwalificatiewedstrijd in Groep E bleef doelpuntloos. Aanvoerder Moisander stond in Boedapest van de eerste tot de laatste minuut op het veld en pakte een gele kaart.

Zweden

Met Rasmus Elm en Pontus Wernbloom won Zweden in Solna van Nederland: 3-2. Door deze overwinning eindigde Zweden als nummer twee in Groep E en plaatste het zich voor het EK 2012. Elm speelde de hele wedstrijd mee, Wernbloom viel een kwartier voor tijd in. Het thuisland scoorde onder meer uit een vrije trap en een strafschop, maar deze dode spelmomenten werden voor de verandering niet door Elm benut.

Jozy Altidore verloor met Amerika de oefenwedstrijd tegen Ecuador 0-1.  In New Jersey deed de spits alleen de eerste 45 minuten mee.

Oranje Onder 19

Kevin Luckassen heeft dinsdag met Oranje Onder 19 de oefenwedstrijd tegen Willem II met 2-2 gelijkgespeeld. De AZ-spits was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de Nederlandse jeugdploeg.  Luckassen kwam tegen de Tricolores 90 minuten in actie en was ook zeer belangrijk bij de 1-0 van Jürgen Locadia. Na goed doorzetten van Luckassen kon de PSV’er scoren. Fernando Lewis, Adam Maher en Hobie Verhulst kregen dinsdag rust.