Resultaten AZ-internationals (update)

Gepubliceerd op 01 maart 12, 00:00
ALKMAAR- Verschillende AZ-spelers kwamen woensdag in actie voor hun land. Zo speelde Adam Maher 90 minuten mee tijdens het kwalificatieduel van Jong Oranje in Schotland en stond Jozy Altidore aan de basis van de Amerikaanse zege in Italië. Een overzicht.

Denemarken
Simon Poulsen ging met Denemarken, EK-tegenstander van Oranje, in een oefenduel onderuit tegen Rusland. In Kopenhagen waren de bezoekers onder leiding van Dick Advocaat met 0-2 te sterk. Poulsen begon in de basis en kwam 70 minuten in actie.

Estland
Ragnar Klavan heeft in Los Angeles een belangrijk aandeel gehad in de 0-2 zege van Estland op El Salvador. In het Los Angeles Memorial Coliseum bracht de verdediger van AZ in de 70e minuut de 0-1 op het scorebord. Gert Kams bepaalde de eindstand later op 0-2 in Ests voordeel.

Finland
AZ-aanvoerder Niklas Moisander speelde 77 minuten mee in het oefenduel met Oostenrijk. De verdediger zag zijn ploeg in Klagenfurt met 3-1 verliezen.

IJsland
IJsland verloor de oefenwedstrijd tegen Montenegro. In Stadion Pod Goricom werd het 2-1 voor het thuisland. Johann Berg Gudmundsson bleef het volledige duel langs de kant.

Verenigde Staten
Jozy Altidore won met Amerika de oefenwedstrijd tegen Italië. In Genua werd het 0-1 door een goal na rust van Clint Dempsey. Altidore kreeg de assist op zijn naam en werd na 80 minuten vervangen.  

Zweden
Rasmus Elm speelde de eerste helft mee van de gewonnen oefenwedstrijd tegen Kroatië. De middenvelder versierde de strafschop waaruit Zlatan Ibrahimovic Zweden op voorsprong schoot. In het Maksimir Stadion in Zagreb werd het uiteindelijk 1-3 voor de Scandinaviërs. Voormalig AZ’er Pontus Wernbloom kwam de tweede helft in actie.

Adam Maher speelde de hele EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Jong Schotland mee (0-0). De middenvelder stond aan de basis van een doelpoging van Lerin Duarte en liep tegen een gele kaart op. Jong Oranje blijft koploper in Groep 10 met tien punten uit vijf duels. Schotland en Bulgarije volgen met respectievelijk negen en acht punten.

Giliano Wijnaldum deed 45 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen Denemarken. In Spakenburg won Oranje met 3-0.

Finland Onder 21
Thomas Lam oefende met Finland Onder 21 in Albi tegen Frankrijk. Het thuisland won met 3-1. Lam viel in de 60e minuut van de wedstrijd in voor Jere Uronen van Helsingborgs IF.

Oranje Onder 19
Hobie Verhulst keepte één helft tijdens het oefenduel met hun leeftijdsgenoten van Zwitserland. In Locarno kreeg Fernando Lewis geen speelminuten tijdens de met 0-3 gewonnen wedstrijd.

De resultaten van Oranje Onder 18 (Paul Kok en Joris van Overeem), Onder 17 (Thom Haye en Nick Olij) en Onder 15 (Dani van der Moot en Ezra Walian) volgen op AZ.nl/Jeugd.