Resultaten AZ-internationals

Gepubliceerd op 15 oktober 19, 10:27

ALKMAAR- De interlandperiode is aangebroken en verschillende AZ'ers komen in die periode uit voor hun nationale ploeg. Hoe presteerden de landen en hoe lang kwamen de spelers in actie? Je leest het in het onderstaande overzicht.

DINSDAG
Jong Oranje
Met opnieuw vijf AZ'rs in de basis (Calvin Stengs, Dani de Wit, Myron Boadu, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal) won Jong Oranje dinsdag met ruime cijfers van Jong Noorwegen: 0-4. Twee goals kwamen op naam van de AZ-delegatie: Stengs schoot de 0-2 in de kruising en De Wit kopte de 0-3 binnen.

Marokko
Oussama Idrissi viel dinsdagavond in bij een oefenduel van Marokko tegen Gabon. In Tanger kwam de AZ’er na 86 minuten binnen de lijnen voor Nordin Amrabat. De eindstand was toen al bereikt: De Leeuwen van de Atlas verloren uiteindelijk met 2-3.

Griekenland
Pantelis Hatzidiakos kreeg wederom een basisplaats van bondscoach John van 't Schip. Griekenland won in eigen land met 2-1 van Bosnië-Herzegovina maar was al kansloos om zich nog te plaatsen voor het EK.

Hatzidiakos, vierde van rechts.

Noorwegen
Zonder inbreng van Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø speelde Noorwegen gelijk tegen Roemenië. Het EK-kwalificatieduel in de Bucuresti ArenA eindigde in 1-1. De door AZ verhuurde Björn Johnsen viel in de 67e minuut in.

Filipijnen
Een maand na zijn debuut voor de Filipijnen stond Justin Baas wederom in de basis bij het A-team van de Filipijnen. De ploeg speelde in Bacolod een WK-kwalificatiewedstrijd tegen China en hield de bezoekers op een doelpuntloos gelijkspel. Tegenvaller voor Baas was dat hij zich in de tweede helft geblesseerd moest laten vervangen.

MAANDAG
Jong Japan
Jong Japan heeft maandagavond het oefenduel met Jong Brazilië gewonnen. De Japanse beloften sloten de trip in Zuid-Amerika af met een 2-3 zege. Yukinari Sugawara begon in Arena Pernambuco in Recife op de bank. De AZ’er viel drie minuten voor tijd in en maakte ook de vier minuten blessuretijd vol.

ZONDAG
Oranje
Marco Bizot bleef zondag 90 minuten op de Oranje-bank tijdens het uitduel met Wit-Rusland. In Minsk won het Nederlands elftal moeizaam met 1-2 en zette daarmee een grote stap richting het EK 2020. Beide doelpunten kwamen, in de eerste helft, op naam van Georginio Wijnaldum.

ZATERDAG
Noorwegen
Met Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson 90 minuten op de bank speelde Noorwegen gelijk tegen Spanje. In de extra tijd van dit EK-kwalificatieduel maakten de Nooren vanaf elf meter de 1-1, waardoor ze nog een klein beetje hoop mogen hebben op plaatsing voor het eindtoernooi. De door AZ verhuurde Björn Johnsen viel vlak voor tijd in.

Griekenland
Pantelis Hatzidiakos maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Griekenland. Bondscoach John van 't Schip had een plek centraal in de verdediging voor de AZ'er. Griekenland verloor op bezoek bij Italië met 2-0.


VRIJDAG
Jong Oranje
Bij Jong Oranje stonden vijf AZ'ers in de basis tegen Jong Portugal: Myron Boadu, Calvin Stengs, Owen Wijndal, Dani de Wit en Teun Koopmeiners. In Doetinchem won Nederland met 4-2. De gehele productie kwam op naam van de AZ-delegatie. Boadu scoorde bij zijn debuut meteen twee keer, beide keren op aangeven van Stengs. Teun Koopmeiners (penalty) en Stengs maakten de andere goals. Bij de goal van Stengs kwam de assist van Koopmeiners.


Marokko
Marokko heeft het oefenduel met Libië niet weten te winnen. De Leeuwen van de Atlas, met Oussama Idrissi in de basis, stelden vrijdagavond voor eigen publiek teleur en kwamen niet verder dan een tegenvallend 1-1 gelijkspel. Idrissi werd na een uur naar de kant gehaald.


DONDERDAG
Oranje
Marco Bizot bleef donderdagavond 90 minuten op de bank bij het EK-kwalifcatieduel Nederland - Noord-Ierland. Het Nederlands elftal trok de wedstrijd pas in de slotfase naar zich toe en won uit eindelijk met 3-1 in De Kuip. Daarmee zet de ploeg van voormalig AZ-trainer Ronald Koeman een grote stap richting het EK 2020.

Jong Japan
Yukinari Sugawara deed donderdag 45 minuten mee bij Jong Japan. De AZ-verdediger viel na rust in, wat zijn debuut betekende in de beloftenploeg. Als onderdeel van de Brazilië-trip oefenden de Japanse talent tegen Sao Paulo Onder 21. Jong Japan won uiteindelijk met 0-3.

“Het was een nuttige wedstrijd”, reageerde Sugawara na afloop tegenover de Japanse voetbalbond. “Het spel tijdens de wedstrijd werd steeds beter. Alleen wil ik mijn eigen wedstrijd goed gaan analyseren, want het creëren van kansen en het loopwerk leidde niet tot de gewenste resultaten.”

“Het was de eerste keer dat ik geselecteerd was”, vervolgde de rechtsachter. “En ik speelde met de instelling alsof het mijn laatste kans was. Ik voelde de spanning, maar ik verloor mezelf er niet in. Op en buiten het veld hebben we veel gesproken, dat maakt de trip tot dusver heel zinvol.”