Resultaten AZ-internationals

Gepubliceerd op 13 oktober 13, 22:37
ALKMAAR- Tijdens de interlandperiode kwamen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag AZ'ers in actie voor hun land. Wie speelde waar tegen wie en hoe? Een overzicht.

IJsland
Johann Berg Gudmundsson stond vrijdag 90 minuten binnen de lijnen tijdens de 2-0 zege van IJsland op Cyprus. In Reykjavík leverde de linksbuiten van AZ de assist bij de 1-0 van Kolbeinn Sigthórsson. Door deze overwinning behoudt IJsland de tweede plek in Groep E van de WK-kwalificatie. Dinsdag gaat IJsland op bezoek bij Noorwegen.

Verenigde Staten
Aron Jóhannsson (foto) begon vrijdag in de basis bij Team USA, dat het in Kansas City opnam tegen laagvlieger Jamaica. Het thuisland, dat al zeker is van het WK, won met 2-0. Voormalig AZ-spits Jozy Altidore tekende voor de tweede treffer. Jóhannsson werd na 72 minuten vervangen tijdens dit WK-kwalificatieduel. Dinsdag speelt USA in en tegen Panama.

Nederland Beloften
Met Wesley Hoedt in de basis verloor het Nederlands Beloftenteam donderdag met 0-1 van Tsjechië. Tijdens dit duel, dat onderdeel uitmaakt van een vierlandentoernooi, zorgde Tomas Kalas (ex-Vitesse) voor de enige goal. Zaterdag nemen de Beloften het in Gemert op tegen Duitsland. Maandag sluit het team van coach Reijnierse het toernooi in Cuijk af met een wedstrijd tegen Turkije.

AZ’ers Wesley Hoedt, Ridgeciano Haps en Joris van Overeem zijn zaterdag hard onderuit gegaan met de Oranje Beloften tegen Duitsland. In Gemert werd met 0-4 verloren van de oosterburen. Voor Haps betekende het zijn basisdebuut voor de Oranje Beloften. De linksback stond - net als Van Overeem - de volledige wedstrijd binnen de lijnen. Hoedt kwam de laatste 24 minuten als invaller in actie.

Oranje Onder 19
AZ’ers Thom Haye en Derrick Luckassen hebben zondag met Oranje Onder 19 de oefeninterland tegen Turkije met 1-3 gewonnen. In Istanbul kwam verdediger Luckassen 90 minuten in actie, terwijl Haye na 61 minuten werd gewisseld.