Resultaten Europese tegenstanders

Gepubliceerd op 30 november 21, 11:04

ALKMAAR- AZ is in de groepsfase van de UEFA Europa Conference League gekoppeld aan CFR Cluj, FK Jablonec en Randers FC. Op AZ.nl volg je de prestaties van de Europese tegenstanders in hun nationale competities.

Randers FC
De laatste opponent van AZ in de groepsfase van de Conference League is er zondagmiddag niet in geslaagd te winnen op bezoek bij Brøndby IF. Na ongeveer een kwart wedstrijd spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via Mikael Uhre. Vooral in de tweede helft was Randers de bovenliggende partij, echter slaagden zij er niet in de kansen te verzilveren. Door het verlies is Randers gedaald naar de vijfde plaats in de Deense Superliga. AZ treft de Denen op donderdag 9 december in het AFAS Stadion.


FK Jablonec
Jablonec verloor zondagmiddag in eigen huis met 0-1 van FK Mlada Boleslav. In de eerste helft was de thuisploeg beter, maar kwam het niet tot scoren. Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong, Michal Hlavaty maakte de eerste en tevens enige treffer van de wedstrijd. Door het verlies staat Jablonec nog altijd op de dertiende plaats in de 1. Liga.


CFR Cluj 
CFR Cluj heeft maandagavond alweer de vijftiende overwinning in de competitie geboekt. In eigen huis rekenden de Roemenen eenvoudig af met Academica Clinceni. Dankzij doelpunten van Valentin Costache en Rúnar Már Sigurjónssonvwon de ploeg van trainer Dan Petrescu met 2-0. Cluj staat met kop en schouders bovenaan in het klassement in de Liga 1, FCSB volgt op de tweede plaats met acht punten minder.

Conference League
AZ is één wedstrijd voor het einde van de groepsfase van de Conference League al zeker van groepswinst. Randers is op 9 december de laatste tegenstander in poule D. De Denen strijden samen met Jablonec om plek twee. De Tsjechen gaan nog op bezoek bij CFR Cluj.