Resultaten internationals

Resultaten internationals

Gepubliceerd op 28 september 22, 08:57

ALKMAAR- In de huidige interlandperiode komen vijf AZ'ers in actie voor hun land. Milos Kerkez en Pantelis Hatzidiakos spelen wedstrijden in de Nations League. Yusuf Barasi speelt met Jong Turkije een vriendschappelijke wedstrijd terwijl Maxim Dekker en Ernest Poku met Oranje Onder 19 drie EK-kwalificatieduels spelen. Een overzicht van de resultaten.

DINSDAG
Griekenland - Noord-Ierland 3-1
In de laatste negen interlands van Griekenland kwam Pantelis Hatzidiakos elke keer tot speeltijd en ook tegen Noord-Ierland stond de verdediger weer in de basis. Griekenland was al verzekerd van promotie en sloot het Nations League-seizoen in stijl af. In Athene werd met 3-1 gewonnen. Hatzidiakos speelde negentig minuten en mag zich met Griekenland volgend jaar in de League B van de Nations League laten zien. 

Jong Turkije - Jong Georgië 1-0
In een oefenwedstrijd tegen Jong Georgië kwam Yusuf Barasi tot zijn zesde interland voor Jong Turkije. De spits begon in de basis, maar werd in de rust samen met drie andere teamgenoten gewisseld. Toen stond Jong Turkije al op voorsprong dankzij een benutte penalty van Ömer Beyaz. Het was de enige wedstrijd van Jong Turkije deze interlandperiode. 

Slovenië Onder 19 - Oranje Onder 19 0-0
Maxim Dekker stond opnieuw in de basis bij Oranje Onder 19 en wist opnieuw met zijn teamgenoten het doel schoon te houden. Voor Oranje Onder 19 eindigde de avond echter in mineur. Na het gelijkspel tegen Slovenië stond het op vijf punten uit drie wedstrijden en dat was te weinig om door te gaan naar de Eliteronde. Ook Ernest Poku kwam tot minuten. Hij viel zes minuten voor tijd in en kwam daarmee in actie in alle wedstrijden. 

Pantelis Hatzidiakos won vijf van de zes Nations League-wedstrijden met Griekenland.


MAANDAG
Hongarije - Italië 0-2
Een indrukwekkend Nations League-seizoen van Hongarije kwam gisterenavond op sneue wijze ten einde. Milos Kerkez, die eerder deze week nog negentig minuten speelde tegen Duitsland, deed een klein uur mee tegen Italië. Ondanks meerdere goede kansen verloor Hongarije met 0-2. Daardoor eindigden de Hongaren als tweede in een groep met Italië, Duitsland en Engeland. Ondanks de nederlaag is Hongarije nu wel verzekerd van een plekje in pot 1 bij de kwalificatie voor het EK 2024. 

Kerkez begon voor de tweede keer op rij in de basis, maar Italië was te sterk voor Hongarije.


ZATERDAG
Cyprus - Griekenland 1-0
In Larnaca nam het al gepromoveerde Griekenland het op tegen Cyprus. Pantelis Hatzidiakos begon in de basis en speelde de volle negentig minuten, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen. Cyprus kwam in de achttiende minuut op voorsprong en gaf dat niet meer weg. Na vier zeges op rij zonder tegendoelpunt moest Griekenland nu dus een kleine domper incasseren.

Oranje Onder 19 - Noord-Ierland Onder 19 0-0
Met Maxim Dekker in de basis nam Oranje Onder 19 het in de EK-kwalificatie op tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Ierland. Dekker speelde de volle wedstrijd en hield met zijn teamgenoten de nul. Oranje wist echter niet te scoren en ook de entree van Ernest Poku twintig minuten voor tijd kon daar geen verandering in brengen. Na negentig minuten stond dus nog altijd de brilstand op het bord waardoor Oranje nu op vier punten uit twee wedstrijden staat.

Met Maxim Dekker in de basis hield Oranje Onder 19 de nul.


WOENSDAG
Nederland Onder 19 - Moldavië Onder 19 2-0
Met Ernest Poku in de basis en Maxim Dekker op de bank begon Oranje Onder 19 aan het EK-kwalificatieduel tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië. Na een uur spelen werd Poku uitgewisseld. Toen stond de brilstand nog op het scorebord. Oranje Onder 19 wist echter wel te winnen. Dankzij een doelpunt en een assist van oud-AZ'er Bayron Strijdonck werd het 2-0. Dekker kwam niet tot minuten. 

VRIJDAG:
Duitsland - Hongarije 0-1
Hongarije doet het uitstekend in de Nations League en het zette deze trend door tegen Duitsland. Milos Kerkez kwam tot zijn debuut in deze wedstrijd. De linksback stond in de basis en speelde de volle wedstrijd. Kerkez wist met zijn teamgenoten achterin het doel schoon te houden. Het doelpunt van Ádám Szalai, dat na zeventien minuten uit een corner viel, zou het enige doelpunt van de wedstrijd zijn. Daardoor heeft Hongarije in de laatste wedstrijd tegen Italië aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de Final Four. 

Kerkez viert het enige doelpunt van de wedstrijd.

Foto's: Herbert Dekkers & Imago