Resultaten internationals

Gepubliceerd op 22 november 22, 10:03

ALKMAAR- In de huidige interlandperiode komen meerdere AZ'ers in actie voor hun land. Jesper Karlsson zit bij de Zweedse selectie, Pantelis Hatzidiakos komt met Griekenland in actie, Milos Kerkez is met Hongarije op pad en Yusuf Barasi en Mayckel Lahdo zijn opgeroepen voor de beloftenploegen van Turkije en Zweden. Jong AZ'er Soulyman Allouch zou zijn eerste minuten als jeugdinternational van Marokko kunnen maken.

MAANDAG
Jong Turkije - Jong Polen
Yusuf Barasi was de laatste AZ'er die nog in actie kwam met zijn land. De aanvaller begon op de bank en zag hoe zijn teamgenoten na een halfuur spelen al met tien man kwamen te staan. Na een 0-2 achterstand bij rust wisselde Jong Turkije door en kwam onder andere Barasi in de ploeg. Met Barasi in het team kwam Jong Turkije na nog een tegengoal geïncasseerd te hebben nog tot 2-3, maar het zou niet genoeg zijn om een resultaat te behalen. 

Foto: Milli Takimla

ZONDAG
Hongarije - Griekenland
Met twee AZ'ers tegenover elkaar in de basis werd in Boedapest afgetrapt voor de oefenwedstrijd tussen Hongarije en Griekenland. Kerkez zag zijn ploeg in de vijftiende minuut op voorsprong komen. Daarna bleef het lang 1-0 en werd de linksback na 53 minuten gewisseld. Met tachtig minuten op de klok kwam Hatzidiakos met Griekenland op gelijke hoogte na een benutte penalty, maar in de allerlaatste minuut wist Hongarije toch nog te winnen. Zsolt Kalmar maakte de winnende goal, waardoor Kerkez met een overwinning de winterstop ingaat. 


Jong Zweden - Jong Azerbeidzjan
Nadat Mayckel Lahdo tegen Jong Denemarken als basisspeler zijn debuut voor Jong Zweden mocht maken, moest hij het tegen Jong Azerbeidzjan met een invalbeurt doen. Het betekende niet dat de aanvaller minder succesvol was. In de 68e minuut mocht Lahdo invallen bij een tussentijdse 2-1 voorsprong. Na drie tussentijdse andere doelpunten was het Lahdo die in de 88e minuut de 6-1 maakte. Daar zou het niet bij blijven, want slechts een minuut later gaf Lahdo de assist op de 7-1. Zweden zou uiteindelijk met 8-1 winnen. 


Marokko Onder 23 - Egypte Onder 23
Soulyman Allouch heeft zondag gedebuteerd als Marokkaans jeugdinternational. De aanvaller van Jong AZ maakte in een oefenduel tussen Marokko Onder 23 en Egypte zijn eerste minuten voor De Leeuwen van de Atlas. Op het Complexe Sportif Mohammed VI in Salé kwamen de Egyptenaren op een 0-2 voorsprong. Allouch kwam na een uur binnen de lijnen. Niet veel later kreeg Marokko een strafschop, iets dat voortkwam uit een steekpass van de Jong AZ'er. Daaruit werd de 1-2 gescoord en dat bleek ook de eindstand. 

ZATERDAG
Zweden - Algerije
In een oefenwedstrijd tegen Algerije kwam Jesper Karlsson tot zijn achtste interland voor Zweden. Al na een halfuur spelen moest Algerije met tien man verder. Via een benutte penalty van Emil Forsberg en een doelpunt van Viktor Claesson kwam Zweden op een 2-0 voorsprong. In de 66e minuut kwam Karlsson het veld in en de aanvaller hielp de winst veilig te stellen. Met de 2-0 ook als eindstand heeft ook de aanvaller nu vakantie. 


DONDERDAG
Luxemburg - Hongarije
In de oefenwedstrijd tegen Luxemburg moest Milos Kerkez op de bank beginnen, maar na een uur spelen werd de linksback bij een 1-1 stand ingewisseld. Kerkez was direct belangrijk voor zijn team want in de 67e minuut gaf hij een perfecte voorzet op András Németh die de 1-2 maakte. Uiteindelijk zou Luxemburg nog de 2-2 maken wat tevens de eindstand zou zijn. 


Malta - Griekenland
Met Pantelis Hatzidiakos in de basis begon Griekenland aan de oefenwedstrijd tegen Malta. Ondanks een 0-1 voorsprong bij rust moesten de Grieken in de tweede helft plotseling in de achtervolging, nadat Malta twee keer had toegeslagen. Dat moesten ze tevens met tien man doen. In de 86e minuut viel de gelijkmaker dan toch nog. Hatzidiakos speelde de volle wedstrijd. 

Foto: Ethniki Omada


Jong Zweden - Jong Denemarken
In Turkije mocht Mayckel Lahdo zijn debuut voor Jong Zweden maken. De aanvaller begon in de basis en zette zijn ploeg na achttien minuten met een fijne afronding van buiten het strafschopgebied op voorsprong. Nog voor rust herpakte Jong Denemarken zich en kwam het tot 2-1, maar in de 73e minuut was het Jacob Ondrejka die uit een assist van Lahdo de gelijkmaker maakte. Voor Lahdo een dag om niet snel meer te vergeten. 

Foto: Svensk Fotboll


Jong Oostenrijk - Jong Turkije
Yusuf Barasi mocht in de oefenwedstrijd tegen Jong Oostenrijk in de basis beginnen en was daarbij belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller zette Jong Turkije in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Jong Oostenrijk kwam wel nog terug tot 1-1, wat tevens de eindstand zou zijn. Barasi deed 65 minuten mee. 

Foto: Milli Takimlar


DONDERDAG
Mexico - Zweden
Voor Zweden stond donderdag een oefeninterland tegen WK-ganger Mexico op het programma. Met Jesper Karlsson op de bank wonnen de Scandinaviërs met 1-2. Karlsson speelde tot dusverre zeven interlands voor zijn land en zou zaterdag op acht kunnen komen. Dan oefenen de Zweden in Malmö tegen Algerije.