Update: Sugawara maakt eerste goal

Gepubliceerd op 21 november 23, 23:09

ALKMAAR- Tijdens de interlandperiode vliegen diverse internationals uit voor wedstrijden met hun land. De verrichtingen van de AZ'ers bij hun nationale ploeg volg je via AZ.nl.

DINSDAG
Griekenland - Frankrijk 2-2
Griekenland heeft in het laatste EK-kwalificatieduel knap een punt gepakt tegen Frankrijk. Vangelis Pavlidis betrad in de 77e minuut als invaller het veld. Toen stond de 2-2 eindstand al op het scorebord. Oud-AZ'er Pantelis Hatzidiakos speelde de volle negentig minuten. 


Syrië - Japan 0-5
In Japan's tweede WK-kwalificatieduel mocht Yukinari Sugawara in de basis beginnen. De tegenstander van dienst was Syrië in een wedstrijd die in Saoedi-Arabië werd gespeeld. Na een 0-3 voorsprong bij de rust was het Sugawara die in de 47e minuut voor de 0-4 tekende. Uit een variant op een vrije trap haalde de rechtsback goed uit. Het betekende zijn eerste doelpunt voor Japan. Sugawara speelde de hele wedstrijd en boekte een 0-5 zege. 


Palestina - Australië 0-1
Twee WK-kwalificatiewedstrijden, zes punten en nul tegengoals. Het zijn uitstekende cijfers voor Mathew Ryan in deze interlandperiode. En het kwam hem zeker niet aanwaaien. Zo had de sluitpost vandaag vlak voor de rust tegen Palestina een geweldige redding in huis, waardoor de stand 0-1 bleef. Dat zou ook de eindstand betekenen. 


MAANDAG
Jong Zweden - Jong Oranje 2-4
In een doelpuntrijk duel was Ruben van Bommel zeer belangrijk voor Jong Oranje. De aanvaller begon net als Myron van Brederode in de basis tegen Jong Zweden. Vlak voor de rust kwam Jong Oranje op achterstand, maar al snel werd het weer gelijk. Van Bommel gaf een assist op Sontje Hansen die voor de 1-1 ruststand tekende. Na de rust ontpopte Van Bommel zich tot absolute matchwinner. Hij maakte de 1-2 en in de laatste minuut de beslissende 2-4. Daarmee blijft Jong Oranje foutloos in de EK-kwalificatie. Van Brederode speelde 54 minuten, Ernest Poku en Rome-Jayden Owusu-Oduro bleven negentig minuten op de bank. 


ZONDAG:
Schotland - Noorwegen 3-3
De Noorse nationale ploeg heeft de EK-kwalificatiecyclus afgesloten met een gelijkspel. Op Hampden Park in Glasgow werd het tegen Schotland liefst 3-3. David Møller Wolfe bleef de hele wedstrijd op de bank. Met het gelijkspel eindigden de Noren op plek drie ik Groep A, achter Spanje en Schotland. Die zich beide plaatsten voor het EK in Duitsland.

Møller Wolfe in de achtergrond in Hampden Park / Foto: X.com/nff_landslag

VRIJDAG: 
Griekenland - Nieuw-Zeeland 2-0
Met invaller Vangelis Pavlidis heeft Griekenland vrijdagavond een oefenduel met Nieuw-Zeeland gewonnen. In het Georgios Kamaras Stadion in Athene werd het 2-0. Pavlidis kwam na een klein uur binnen de lijnen voor één van de doelpuntenmakers: Giorgos Giakoumakis. De eindstand stond bij de entree van Pavlidis al op het scorebord. Voormalig AZ'er Pantelis Hatzidiakos deed de hele wedstrijd mee.


DONDERDAG:

Jong Oranje - Jong Gibraltar 1-0
Met Myron van Brederode en Ruben van Bommel in de basis begon Jong Oranje in Almere aan het EK-kwalificatieduel met Jong Gibraltar. In de twaalfde minuut maakte Noah Ohio de openingsgoal en tevens enige goal van de wedstrijd. Na 81 minuten spelen betrad Ernest Poku het veld voor Myron van Brederode. Van Bommel speelde de volle negentig minuten. 


Noorwegen - Faeröer 2-0
AZ heeft er een kersvers international bij. David Møller Wolfe maakt deze interlandperiode voor het eerst deel uit van de Noorse selectie en mocht daarbij in de oefenwedstrijd tegen Faeröer direct zijn debuut maken. De linksback stond in de basis en speelde de volledige wedstrijd. Het duel in het Ullevaal Stadion eindigde in een 2-0 overwinning voor Noorwegen. 


Australië - Bangladesh 7-0
Met aanvoerder Mathew Ryan in de basis is Australië goed begonnen aan de kwalificatie voor het WK 2026. In Melbourne was Bangladesh de tegenstander en bij rust stond het al 4-0. Uiteindelijk liepen The Socceroos uit naar 7-0. Ryan had een eenvoudige ochtend, want Bangladesh schoot uiteindelijk geen enkele keer op doel.\


Japan - Myanmar 5-0
Het Japan van Yukinari Sugawara heeft donderdagochtend een overtuigende zege geboekt op Myanmar. In Osaka werd het WK-kwalificatieduel met 5-0 gewonnen, mede door een hattrick van Feyenoord-spits Ayase Ueda en een goal van ex-PSV'er Ritsu Doan. Sugawara bleef het hele duel op de bank.