Update: resultaten internationals

Update: resultaten internationals

Gepubliceerd op 13 oktober 21, 09:18

ALKMAAR- Zes AZ's hebben zich bij hun nationale ploeg gevoegd voor wedstrijden in het kader van onder meer de WK-kwalificatie. Hoe het onze internationals vergaat, lees je hieronder.

DINSDAG 
Zweden - Griekenland 2-0

Het Zweden van Jesper Karlsson sloeg dinsdag een grote slag in de kwalificatie voor het WK. Concurrent Griekenland, waar Vangelis Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos in de basis stonden, werd met 2-0 verslagen. In de eerste helft waren de Grieken veel sterker, maar na rust kwamen de Blågult twee keer tot scoren. Hatzidiakos moest in de slotfase na zijn tweede gele kaart nog voortijdig het veld verlaten. Pavlidis werd een kwartier voor tijd gewisseld, Karlsson moest genoegen nemen met plaats op de bank. Zweden gaat nu aan kop in groep B met twee punten meer dan Spanje, Griekenland volgt op plek drie.


Guinee - Marokko 1-4
Zakaria Aboukhlal boekte met Marokko tegen Guinee alweer de vierde overwinning van deze WK-kwalificatiefase. In Agadar (er werd in Marokko gespeeld vanwege de onrustige politieke situatie in Guinee) werd het 1-4. Aboukhlal viel in de 86e minuut in voor de Leeuwen van de Atlas. Met twaalf punten uit vier duels is Marokko al zeker van de volgende WK-kwalificatie-ronde.


Jong Noorwegen - Jong Estland 3-0
Håkon Evjen boekte dinsdagavond een makkelijke overwinning met Jong Noorwegen. Jong Estland werd met 3-0 verslagen in de kwalificatie voor het EK Onder 21. In de 79e minuut viel Evjen in, toen het pleit al zo goed als beslecht was.

MAANDAG
IJsland - Liechtenstein 4-0

Albert Gudmundsson was goud waard voor IJsland in het WK-kwalificatieduel met Liechtenstein. Met twee doelpunten was hij de grote man in Reykjavik. In de 35e minuut schoot de AZ'er een penalty binnen na een handsbal van Martin Marxer. In de slotfase kreeg IJsland opnieuw een penalty en Gudmundsson toonde zich vanaf elf meter opnieuw ijzig koel. Door zijn goede optreden werd de aanvaller bekroond tot Man of the Match. Het was bovendien een welkome overwinning voor de Scandinaviërs, die nog een klein sprankje hoop op WK-kwalificatie houden.ZATERDAG
Georgië - Griekenland 0-2

Met Vangelis Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos in de basis won Griekenland in extremis bij Georgië. In Batum werd het 0-2 door twee goals in de absolute slotfase. In de negentigste minuut schoot Anastasior Bakasetas een penalty binnen. In blessuretijd tekende Dimitrios Pelkas, ingevallen voor Pavlidis, voor de 0-2. Griekenland mag door deze overwinning nog altijd dromen van een plek op de WK-eindronde.


Guinee-Bissau - Marokko 0-3

Opnieuw bleef Zakaria Aboukhlal op de bank bij Marokko, dat voor de tweede keer in vier dagen tijd makkelijk won van Guinee-Bissau. Het duel ging in september niet door wegens een staatsgreep in Guinee-Bissau en werd nu om veiligheidsredenen ingehaald op Marokkaanse bodem.

Zweden - Kosovo 3-0
Jesper Karlsson zag vanaf de bank hoe Zweden won in Solna overtuigend van Kosovo won: 3-0. Zweden staat nu met twaalf punten uit vijf wedstrijden op de tweede plaats in de poule, maar heeft minder verliespunten dan koploper Spanje.

VRIJDAG
IJsland - Armenië 1-1
Albert Gudmundsson stond in de basis bij IJsland in het WK-kwalificatieduel met het verrassend goed presterende Armenië. In Reykjavik kwamen de ploegen niet verder dan een gelijkspel, waardoor de WK-kansen nagenoeg verkeken zijn voor de Scandinaviërs. Gudmundsson maakte de negentig minuten vol in de IJslandse aanval. 

Bron: KSI


Jong Kroatië - Jong Noorwegen 3-2

Håkon Evjen slaagde er met Jong Noorwegen niet in te winnen bij Jong Kroatië, medekoploper in de kwalificatiepoule voor het Onder 21-EK. De Kroaten kwamen al vroeg op 2-0. In de tweede helft vielen liefst drie doelpunten in een tijdsbestek van vier minuten: in de 55e, 57e en 58e minuut werd tweemaal door de Noren gescoord en één keer door de Kroaten. Evjen stond in de basis, maar werd in de rust gewisseld. 

WOENSDAG
Marokko - Guinee-Bissau 5-0
Zakaria Aboukhla bleef de volledige wedstrijd op de bank bij Marokko, dat het WK-kwalificatieduel met Guinee-Bissau gemakkelijk won. In Rabat werd het 5-0 voor de Atlasleeuwen.