Einarsson trefzeker voor IJsland Onder 21

Gepubliceerd op 04 september 17, 19:42
ZAANSTAD- Verschillende talenten uit de AZ Jeugdopleiding komen deze dagen in actie voor hun land. Zo scoorde Viktor Karl Einarsson voor IJsland Onder 21 en was het Oranje Onder 19 van Owen Wijndal en Rens van der Wacht veel te sterk voor Finland. Een overzicht van de resultaten.

MAANDAG
IJsland Onder 21

Ondanks een doelpunt van Viktor Karl Einarsson heeft IJsland Onder 21 een nipte nederlaag moeten slikken tegen de leeftijdsgenoten van Albanië. Einarsson nam in de oefeninterland twintig minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening, maar kort daarna maakten de bezoekers er 2-3 van.

Oranje Onder 20
Met Teun Koopmeiners in de basis heeft Oranje Onder 20 zich goed hersteld van de geflatteerde nederlaag tegen Engeland. Portugal werd maandag met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt werd tien minuten voor rust gemaakt door Dani de Wit. Hij benutte een strafschop.

Oranje Onder 19
Het vierlandentoernooi in Finland werd door Oranje Onder 19 afgesloten met een eclatante zege. Van het thuisland werd geen spaan heel gelaten: 0-9. Bij Nederland startte Owen Wijndal in de basis en kwam Rens van der Wacht na rust in de ploeg. Hij verving Ferdi Kadioglu.

IJsland Onder 19
Net als twee dagen eerder won IJsland Onder 19 van Wales. Dat gebeurde nu met minder royale cijfers (0-1), maar het spel was goed. AZ'er Jónatan Ingi Jónsson kwam halverwege in de ploeg en zag Ástbjörn Þórðarson de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nemen.

Oranje Onder 18
Oranje Onder 18 leek maandagmiddag opnieuw een zege op Denemarken in de wacht te slepen, toen in blessuretijd de score werd geopend. De Denen kregen nog dieper in de extra tijd echter en strafschop, welke benut werd door Nikolai Frederiksen. Bij Oranje bleven doelman Jasper Schendelaar en de vrijdag nog trefzekere Thijs Oosting negentig minuten op de bank, Justin de Haas maakte na een uur zijn entree als invaller.

ZATERDAG
IJsland Onder 19
Jónatan Ingi Jónsson heeft met IJsland Onder 19 het eerste van twee oefeninterlands tegen Wales met duidelijke cijfers gewonnen. Met de AZ-aanvaller in de basis wonnen de Scandinavische talenten met 0-4. Maandag wordt opnieuw tegen de Britten gespeeld.

VRIJDAG
Oranje Onder 19

Net als twee dagen eerder tegen België stevende Oranje Onder 19 tegen Portugal op een nipte nederlaag af, maar daar stak PSV'er Donyell Malen in de laatste minuut een stokje voor: 2-2. Bij Oranje startte AZ-middenvelder Rens van der Wacht in de basis. Maandag wordt het vierlandentoernooi afgesloten tegen thuisland Finland.

Turkije Onder 19
Ogulcan Sadiroglu zag met Turkije Onder 19 diep in blessuretijd een zege op Italië door de vingers glippen. In het Stadio Il Noce in Noceto kwamen de Turken na twintig minuten op voorsprong via Muhayer Oktay van Fortuna Düsseldorf. De 0-1 stand bleef lang op het scorebord staan, maar in de zesde minuut van de extra tijd werd het in toch nog gelijk. De 1-1 kwam op naam van Empoli-aanvaller Marco Olivieri.

Oranje Onder 18
Mede dankzij de winnende goal van AZ-middenvelder Thijs Oosting won Oranje Onder 18 het eerste van twee oefeninterlands tegen Denemarken. Tijdens het debuut van bondscoach Bert Konterman stonden ook Jasper Schendelaar en Justin de Haas in de basis. Vlak voor rust schoot Oosting in Nyborg de 1-2 binnen.

DONDERDAG
Oranje Onder 20

Met Jeremy Helmer in de basis en Teun Koopmeiners als invaller moest Oranje Onder 20 de meerdere erkennen in Engeland. Marcus Edwards opende de score en na een rode kaart voor Justin Hoogma (2x geel) liepen de Engelsen door goals van Stephy Mavididi en Darnell Johnson uit naar 3-0.

WOENSDAG
Oranje Onder 19
Oranje Onder 19 heeft het vierlandentoernooi in Finland afgetrapt met een nipte nederlaag tegen België. Met Owen Wijndal in de basis kon niet voorkomen worden dat de zuiderburen er met een 2-1 zege vandoor gingen.