Toernooizege Krasniqi, Mastoras en Splinter

Toernooizege Krasniqi, Mastoras en Splinter

Gepubliceerd op 07 september 21, 20:54

ZAANSTAD- Erald Krasniqi, Enoch Mastoras en Ilias Splinter hebben met Oranje Onder 17 de Syrenka Cup in Polen gewonnen. Twee laatstgenoemden speelden daar hun eerste officiële jeugdinterlands. Ook Dave Kwakman en Ro-Zangelo Daal maakten bij Oranje Onder 18 hun debuut. 

DINSDAG:
Oranje Onder 17 - Engeland 3-2
Oranje Onder 17 legde dinsdag beslag op de Syrenka Cup. In de finale werd Engeland met 3-2 geklopt. Door treffers van Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) en Jaden Slory (Feyenoord) kwam Oranje op een 2-0 voorsprong. In de laatste minuten kwam Engeland nog terug tot 2-1, maar herstelde Fabiano Rust (Feyenoord) de marge. Diep in blessuretijd kwamen de Engelsen nogmaals terug, maar het bleef bij 3-2. Enoch Mastoras en Erald Krasniqi begonnen in de basis. Laatstgenoemde werd na rust gewisseld, Mastoras maakte de wedstrijd vol. Ilias Splinter kwam niet in actie. 

MAANDAG:
Oranje Onder 18 - Italië 5-0
Dave Kwakman en Ro-Zangelo Daal hebben maandag hun eerste officiële opwachting als jeugdinternational gemaakt. De AZ'ers wonnen met Oranje Onder 18 - waar ook clubgenoten Ernest Poku, Maxim Dekker, Sem Dekkers en Wouter Goes van de partij waren - een oefenduel met Italië: 5-0. Poku en Daal waren goed voor de laatste twee goals. 

Dave Kwakman in actie tegen Italië. Foto: Herbert Dekkers

Oranje Onder 19 - Italië 0-3
Ook Oranje Onder 19 oefende tegen de Italianen, maar hen ging het minder goed af: 0-3. Italië kwam voor rust al op een 0-2 voorsprong door goals van Destiny Egharevba (Fiorentina) en Cesare Casdei (Internazionale). In de slotfase kwam ook Alessandro Fontanarosa (Internazionale) op het scorebord. Fedde de Jong en Jurre van Aken speelden de hele wedstrijd. 

ZONDAG:
Oranje Onder 17* - Polen 2-2 (*w.n.s.)
Het Oranje Onder 17 van Erald Krasniqi, Enoch Mastoras en Ilias Splinter bereikte zondag de finale van de Syrenka Cup. Tegen gastland Polen zorgden Yoram Boerhout (Ajax) en Isaac Babadi (PSV) voor een 2-0 voorsprong. Door een benutte strafschop van Oliwier Slawinski (Zaglebie Lubin II) en een late goal van Bartosz Tomaszewski (Lech Poznan) werd het echter nog 2-2. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen en daarin trok Oranje aan het langste eind: 6-5. Splinter speelde de hele wedstrijd mee, Mastoras begon in de basis en werd halverwege gewisseld. Krasniqi viel na een uur in. Dinsdag wacht de finale van de Syrenka Cup. Dan is Engeland om 18:00 uur de opponent. 

Oranje Onder 17 staat in de finale van de Syrenka Cup. Foto: OnsOranje


VRIJDAG:
Oranje Onder 17 - Noorwegen 2-0
Enoch Mastoras en Ilias Splinter hebben vrijdag officieel gedebuteerd als jeugdinternational. Met Oranje Onder 17 speelden zij het openingsduel van de Syrenka Cup, waarin Noorwegen met 2-0 werd verslagen. Het AZ-duo kwam in de 63e minuut binnen de lijnen. Basisklant Erald Krasniqi werd op datzelfde moment gewisseld. Isaac Babadi (PSV) en Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) maakten de doelpunten.