Resultaten jeugdinternationals in Portugal

Resultaten jeugdinternationals in Portugal

Gepubliceerd op 12 februari 19, 18:34

ALGARVE- AZ'ers Mo Taabouni, Soulaïman Allouch, Rio Hillen, Fedde de Jong en Myron van Brederode zijn in Portugal voor vierlandentoernooien met Oranje Onder 17 en Oranje Onder 16. Duitsland, Spanje, het thuisland en Argentinië zijn de tegenstanders.

DINSDAG
Oranje Onder 17 - Duitsland 3-1
Mede dankzij een assist en een goal van Taabouni heeft Oranje Onder 17 het vierlandentoernooi gewonnen. Duitsland werd met 3-1 verslagen. Basisspelers Allouch en Taabouni in de basis zagen Nick Woltemade (Weder Bremen) op slag van rust de score openen, maar direct na de onderbreking gaf Taabouni een assist op Sontje Hansen (Ajax): 1-1. Tien minuten later schoot Taabouni een vrije trap tegen de touwen en leidden de Nederlanders. Taylor benutte in de slotfase nog een penalty.

MAANDAG
Oranje Onder 16 - Argentinië 1-3
Voor het eerst in de geschiedenis namen de Onder 16-teams van Nederland en Argentinië het tegen elkaar op. De Zuid-Amerikanen wonnen het duel met 1-3. Basisspeler Hillen en invaller De Jong zagen Elias Lautaro Cabrera (Vélez Sarsfield) vanaf elf meter de score openen en Darlo Ariel Sarmiento (Estudiantes) er 0-2 van maken. Ohio bracht de spanning terug, maar Ezequiel Godoy (San Lorenzo) herstelde enkele minuten later de marge van twee goals.

ZONDAG
Portugal - Oranje Onder 17 1-2
Taabouni en Allouch hadden in Albufeira een heerlijke invalbeurt. Zij kwamen een kwartier voor tijd in het veld bij een 1-0 voorsprong voor Portugal, dat door een treffer van Famana Quizera al vroeg de leiding nam. De AZ'ers stonden zes minuten binnen de lijnen toen Naci Unuvar (Ajax) de stand gelijk trok; in blessuretijd werd het nog mooier. Taylor besliste het duel in Nederlands voordeel.

ZATERDAG
Portugal - Oranje Onder 16 1-0
Na het eerdere gelijkspel tegen Duitsland, wist Oranje Onder 16 ook niet te winnen van Portugal. Het thuisland was met 1-0 te sterk voor de ploeg van coach Mischa Visser, die basisplaatsen had toebedeeld aan Hillen en Van Brederode. De Jong maakte zijn opwachting als invaller in het duel dat werd beslist door een goal van João Resende (Vitória de Guimarães).

VRIJDAG
Oranje Onder 17 - Spanje 1-1

Net als de Onder 16 begon ook Oranje Onder 17 met een 1-1 gelijkspel. Taabouni en Allouch behoorden tot de basiself bij de remise tegen Spanje. Kenneth Taylor (Ajax) opende vanaf elf meter de score. In de slotfase kwamen de Spanjaarden langszij via Benat Turrientes (Real Sociedad).

DONDERDAG
Oranje Onder 16 - Duitsland 1-1
Met Fedde de Jong in de basis en invaller Myron van Brederode was Oranje Onder 16 de baas tegen Duitsland. De ploeg wist het overwicht echter niet om te zetten in een zege: 1-1. Marlon Roos Trujillo (Mainz) opende zelfs de score namens de Duitsers. Een goal van Noah Ohio (Manchester City) voorkwam een nederlaag. In de penaltyserie die volgde trokken de oosterburen alsnog aan het langste eind.