Resultaten jeugdinternationals

Resultaten jeugdinternationals

Gepubliceerd op 19 november 19, 21:41

ZAANSTAD- Twaalf AZ'ers komen tijdens de interlandbreak in actie voor vertegenwoordigende jeugdteams. Mo Taabouni en Soulyman Allouch spelen met Oranje Onder 18 op het WK in Brazilië, terwijl Justin Baas WK-kwalificatieduels afwerkt met de A-selectie van de Filipijnen. 

DINSDAG:
Oranje Onder 19 - Mexico 3-3
Oranje Onder 19 bleef in een doelpuntrijk duel in balans met Mexico. Met Maxim Gullit in de basis kwam Oranje in de slotfase op een 3-2 voorsprong. Dit wist de ploeg echter niet vast te houden. In extra tijd dwong Eduardo Banda (CF Monterrey) namens de Mexicanen een 3-3 gelijkspel af.

Maxim Gullit begon bij Oranje Onder 19 in de basis tegen Mexico.

Frankrijk - Oranje Onder 20 2-1
Zakaria Aboukhlal verloor met Oranje Onder 20 een oefenduel met Frankrijk. De equipe van trainer Bert Konterman kwam in de tweede helft terug van een achterstand, maar zag Les Bleus in de slotfase alsnog met 2-1 winnen.

Syrië - Filipijnen 1-0
Basisspeler Justin Baas en de Filipijnen kwamen dinsdag in een WK-kwalificatieduel niet langs Syrië. In het Maktoum bin Rashid Stadium in Dubai gingen de Azkals met een minimaal verschil onderuit: 1-0.

Verenigde Staten Onder 18 - Oranje Onder 17 2-2
Oranje Onder 17 is als tweede geëindigd op het oefentoernooi in de Verenigde Staten. De ploeg van trainer Mischa Visser bleef tegen het Onder 18-team van het thuisland op 2-2 steken. De Amerikanen kwamen in de tweede helft op een 2-0 voorsprong, maar Oranje wist dit ongedaan te maken. Dillon Hoogewerf (Manchester United) verzorgde de 2-1, waarna AZ'er Yusuf Barasi in blessuretijd de gelijkmaker produceerde. 

Barasi scoorde tegen de Verenigde Staten Onder 18 de gelijkmaker: 2-2.

MAANDAG:
Noorwegen - Portugal Onder 19 1-1
Een trefzekere Félix Correia kon Portugal Onder 19 maandag niet de overwinning bezorgen in het laatste duel van het vierlandentoernooi in Noord-Ierland. De vleugelspeler opende tegen Noorwegen in de elfde minuut de score, maar de Scandinaviërs kwamen ruim tien minuten later weer langszij. Deze stand bleef gehandhaafd tot het eindsignaal. De Noren, die eerder al wonnen van Duitsland en Noord-Ierland, hadden aan dit resultaat genoeg om de toernooiwinst op hun naam te schrijven.

ZONDAG:
Frankrijk - Oranje Onder 18 3-1
Mo Taabouni en Soulyman Allouch zijn met Oranje Onder 18 als vierde geëindigd op het WK in Brazilië. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen verloor in de troostfinale met 3-1 van Frankrijk. Basiskracht Taabouni opende na een kwartier de score, maar zag de Fransen door een hattrick van Arnaud Kalimuendo-Muinga (Paris Saint-Germain) beslag leggen op het brons. Allouch viel vlak voor tijd in. 

Basiskracht Taabouni opende namens Oranje Onder 18 de score in de troostfinale van het WK.

ZATERDAG:
Oranje Onder 17 - Turkije 2-1
Het tweede duel van het oefentoernooi in Amerika leverde Oranje Onder 17 in de slotfase een overwinning op. In Florida kwam tegenstander Turkije op voorsprong, maar boog Oranje de stand in de slotfase om naar 2-1. Fedde de Jong en Jurre van Aken begonnen in de basis. Myron van Brederode en Yusuf Barasi vielen in. Laatstgenoemde verzorgde de assist bij de winnende treffer.

VRIJDAG:
Oranje Onder 20 - Tsjechië 1-4
Het Oranje Onder 20 van Zakaria Aboukhlal heeft een ruime nederlaag geleden tegen het Tsjechië van Richard Sedláček. De Midden-Europeanen namen na een kwartier de leiding en bouwden dit in de tweede helft, met invaller Sedláček binnen de lijnen, uit naar 0-3. Oranje deed in de slotfase nog iets terug, waarna ook Sedláček zijn naam op het scoreformulier zette. Hij maakte in extra tijd de 1-4.   

Noord-Ierland - Portugal Onder 19 1-3
Portugal Onder 19 heeft in het tweede duel van het vierlandentoernooi gewonnen van gastheer Noord-Ierland. Met Félix Correia in de basis kwam Seleção das Quinas op een 0-3 voorsprong. De Noord-Ieren kwamen er niet aan te pas, maar scoorden in de slotfase nog wel: 1-3.

DONDERDAG:
Mexico* - Oranje Onder 18 1-1 *w.n.s.
Soulyman Allouch en aanvoerder Mo Taabouni hebben met Oranje Onder 18 naast een plaats in de WK-finale gegrepen. In de halve finale tegen Mexico kwam de ploeg in reguliere speeltijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Strafschoppen moesten voor een beslissing zorgen; deze werden beter genomen door de Mexicanen. 


Aanvoerder Mo Taabouni speelde bij Oranje Onder 18 de hele wedstrijd.

Oranje Onder 19 - Tsjechië 3-3
Het oefenduel tussen Oranje Onder 19 en Tsjechië leverde geen winnaar op. Oranje kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar gaf deze weg: 2-3. Door een doelpunt van Joshua Zirkzee (Bayern München) bleven de ploegen echter alsnog in balans. Mees Bakker en Kenzo Goudmijn begonnen in de basis, Maxim Gullit werd als invaller gebracht.

Verenigde Staten Onder 17 - Oranje Onder 17 3-3
Met Myron van Brederode en Yusuf Barasi in de basis kwam Oranje Onder 17 op een oefentoernooi in Florida niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen het gastland. De ploeg van bondscoach Misha Visser boog een vroege achterstand mede dankzij een treffer van Barasi om in een 1-3 voorsprong. De overwinning lag binnen handbereik, maar in de blessuretijd kwamen de Amerikanen weer helemaal terug: 3-3. 

Maldiven - Filipijnen 1-2
De Filipijnen won donderdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Maldiven. Met basisspeler Justin Baas kwamen de Azkals in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg deed in extra tijd nog iets terug, maar kon een Filipijnse zege niet meer in gevaar brengen: 1-2.

Justin Baas begon tegen de Maldiven in de basis.

WOENSDAG:
Portugal Onder 19 - Duitsland 1-2
Op de Ballymena Showgrounds in Noord-Ierland verloor Portugal Onder 19 met 1-2 verloren van Duitsland. De Portugezen, waar Félix Correia de hele wedstrijd speelde, kwamen in de tweede helft op voorsprong via Gonçalo Ramos (Benfica). De Duitsers namen hierna het heft in handen. Via Lenn Jastremski (Wolfsburg) kwam de ploeg langszij, waarna Dominic Schmidt (Augsburg) in blessuretijd het vonnis velde.