Resultaten jeugdinternationals

Resultaten jeugdinternationals

Gepubliceerd op 15 oktober 19, 21:03

ZAANSTAD- Elf AZ'ers komen tijdens de interlandbreak in actie voor vertegenwoordigende jeugdteams. Tien van hen ontvingen een oproep van de KNVB voor EK-kwalificatieduels en oefenwedstrijden. Félix Correia maakt deel uit van Portugal Onder 19. 

DINSDAG:
Oranje Onder 17 - Slovenië 1-0

Myron van Brederode, Yusuf Barasi, Fedde de Jong en Jurre van Aken hebben met Oranje Onder 17 de Eliteronde van de EK-kwalificatie bereikt. De ploeg van bondscoach Mischa Visser, waar Van Brederode in de basis begon, was in Venray met 1-0 te sterk voor Slovenië. Dillon Hoogewerf (Manchester United) schoot Oranje in de tweede helft naar de verdiende overwinning.  

Filipijnen - China 0-0
Een maand na zijn debuut voor de Filipijnen stond Justin Baas wederom in de basis bij het A-team van de Filipijnen. De ploeg speelde in Bacolod een WK-kwalificatiewedstrijd tegen China en hield de bezoekers op een doelpuntloos gelijkspel. Tegenvaller voor Baas was dat hij zich in de tweede helft geblesseerd moest laten vervangen.

Justin Baas (r.) begon in het WK-kwalificatieduel met China in de basis.

MAANDAG:
Polen - Oranje Onder 20 1-2
Zakaria Aboukhlal was namens Oranje Onder 20 trefzeker in het met 1-2 gewonnen duel met Polen. De AZ’er opende in de veertiende minuut de score, waarna Jurgen Ekkelenkamp (Ajax) er nog voor rust 0-2 van maakte. Polen kwam via Tomasz Makowski (Lechia Gdańsk) terug de wedstrijd, maar kon Oranje niet meer achterhalen.

Israël - Oranje Onder 19 0-2
Basisspelers Mees Bakker, Maxim Gullit en Kenzo Goudmijn hebben met Oranje Onder 19 de eerste EK-kwalificatieronde afgesloten met het maximale puntenaantal. De ploeg was met 0-2 te sterk voor Israël en is zo goed als zeker van een plek in pot 1 bij de loting voor de Eliteronde. Oranje kwam na een kwartier op voorsprong toen Marouan Azarkan (Feyenoord) profiteerde op de rebound na een schot van Goudmijn. Wouter Burger (Feyenoord) tilde de score naar 0-2. 

Een schot van Kenzo Goudmijn leidde tegen Israël Onder 19 de openingstreffer in.

Portugal Onder 19 - Italië 1-0
Portugal Onder 19 heeft maandag ook het tweede oefenduel met Italië gewonnen. De ploeg van Félix Correia, die na een uur inviel, kwam in de tachtigste minuut op voorsprong door een treffer van Paulo Bernardo (Benfica). De Portugezen kregen in de slotfase met een strafschop nog de gelegenheid om de marge te verdubbelen. Benfica-speler Umaro Embaló raakte echter de paal.

ZATERDAG:
Oranje Onder 17 - Wales 2-1

Yusuf Barasi bezorgde Oranje Onder 17 een cruciale overwinning op Wales. De ploeg van bondscoach Mischa Visser kwam in het EK-kwalificatieduel, waar Barasi en Myron van Brederode in de basis begonnen en Fedde de Jong vlak voor tijd inviel, op achterstand toen Ryan Viggars (Sheffield United) een strafschop benutte. Xavi Simons (Paris Saint-Germain) schoot Oranje uit een vrije trap langszij, waarna Barasi in de slotfase de winnende treffer voor zijn rekening nam: 2-1. 

VRIJDAG:
Oranje Onder 19 - Letland 8-2

Oranje Onder 19 was in een EK-kwalificatieduel duidelijk te sterk voor Letland. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg ging in de eerste helft al met 6-1 aan de leiding en bouwde dit na rust uit naar 8-2. Mees Bakker, Maxim Gullit en Kenzo Goudmijn verschenen aan de aftrap. Laatstgenoemde gaf de assist op de 5-1 van Crysencio Summerville (ADO), die vier goals maakte. Door de zege plaatste Oranje zich voor de Eliteronde van de EK-kwalificatie.

Portugal Onder 19 - Italië 4-1
Félix Correia en Portugal Onder 19 boekten vrijdag een ruime overwinning op Italië. Seleção das Quinas kwam door drie treffers van Fábio Silva (FC Porto) en één van Úmaro Embaló (Benfica) voor rust al op een 4-0 voorsprong. De Italianen deden direct na rust iets terug via Eddie Salcedo (Hellas Verona), maar kwamen niet dichterbij. Correia speelde een uur mee bij de Portugezen.

Oranje Onder 18 - België 3-2
De Derby der Lage Landen was een prooi voor Oranje Onder 18. Chris Kalulika (Anderlecht) zette De Rode Duivels in de 21e minuut op voorsprong, maar AZ’er Mo Taabouni schoot Oranje al snel langszij. Via Mathias de Wolf (Club Brugge) werd de Belgische voorsprong vernieuwd, maar Oranje toonde zich veerkrachtig. Via Jayden Braaf werd het andermaal gelijk, waarna de speler van Manchester City ook de winnende maakte: 3-2. Soulaïman Allouch viel in de tweede helft in. Het oefenduel was de laatste testcase voor het WK in Brazilië, dat op 17 oktober van start gaat.

DONDERDAG:
Oranje Onder 20 - Portugal 1-1

Oranje Onder 20 vergat zichzelf in een oefenduel met Portugal te belonen. Jurgen Ekkelenkamp (Ajax) zette Oranje, waar Zakaria Aboukhlal de hele wedstrijd speelde, op slag van rust op voorsprong. De ploeg van bondscoach Bert Konterman kreeg grote kansen op meer, maar doelman Celton Biai (Benfica) hield de Portugezen op de been. De treffer viel vervolgens aan de overzijde. Fábio Vieira (FC Porto) benutte een strafschop en bepaalde de eindstand in Katwijk aan Zee op 1-1.

Zakaria Aboukhlal speelde tegen Portugal Onder 20 de hele wedstrijd.

WOENSDAG:
Oranje Onder 17 - Kosovo 1-1

Oranje Onder 17 heeft in Venray een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule. De ploeg van bondscoach Mischa Visser, met AZ’ers Yusuf Barasi, Fedde de Jong en Myron van Brederode in de basis, kwam tegen Kosovo niet verder dan 1-1. Mylian Jimenez (PSV) zorgde al in de tiende minuut voor de openingstreffer. Ondanks een groot overwicht van Oranje kwam Kosovo halverwege de tweede helft langszij via Granit Hana (Lindö FF). Jurre van Aken bleef op de bank.

DINSDAG:
Oranje Onder 19 - Moldavië 5-0
Mees Bakker, Maxim Gullit en Kenzo Goudmijn verschenen dinsdag aan de aftrap voor het EK-kwalificatieduel met Moldavië. De Oost-Europeanen werden in Letland met 5-0 verslagen. Wouter Burger (Feyenoord) en Sepp van den Berg (Liverpool) tilden de score voor rust al naar 2-0. In de tweede helft werd de marge vergroot door Joshua Zirkzee (Bayern München) en een dubbelslag van Daishawn Redan (Hertha BSC).

Foto's: OnsOranje