Resultaten jeugdinternationals

Resultaten jeugdinternationals

Gepubliceerd op 13 oktober 21, 09:01

ZAANSTAD- Dertien AZ'ers komen tijdens de interlandbreak in actie voor nationale jeugdteams. Zij spelen onder meer een toernooi in Slowakije, terwijl anderen oefenen tegen Zweden, Oostenrijk en Spanje.

DINSDAG:
Duitsland - Oranje Onder 19 4-1
Oranje Onder 19 heeft het UEFA Pre-Tournament afgesloten met een 4-1 nederlaag op Duitsland. Met Fedde de Jong en Myron van Brederode in de basis kwam de ploeg na een vroege achterstand terug tot 1-1, maar toonden de Oosterburen zich in het restant van de wedstrijd toch te sterk. 

Oostenrijk - Oranje Onder 18 2-4
Dave Kwakman en Ro-Zangelo Daal hadden een basisplaats bij Oranje Onder 18, dat met 2-4 won van Oostenrijk. Das Team kwam in het eerste half uur op een 2-0 voorsprong door treffers van Moritz Wels (Sturm Graz) en Enes Tepecik (Rapid Wien). Na rust liet Oranje een ander gezicht zien. Door één goal van Prince Aning (Ajax) en twee van Devin Haen (De Graafschap) werd het 2-3. Daal scoorde in extra tijd de vierde en zorgde daarmee voor de beslissing. 

ZONDAG:
Spanje - Oranje Onder 17 2-1
Enoch Mastoras, Erald Krasniqi en Joeri Oud verschenen zondag bij Oranje Onder 17 aan de aftrap in het tweede oefenduel met Spanje. In La Nucia kwamen de Spanjaarden vroeg op voorsprong door een treffer van Yarek Gasiorowski Hernadis (Valencia CF). David Kalokoh (Ajax) scoorde na rust de gelijkmaker, maar in de slotfase sloeg de thuisploeg nogmaals toe. Iker Bravo Solanilla (Bayer 04 Leverkusen) maakte de 2-1. 

AZ'ers Enoch Mastoras, Erald Krasniqi en Joeri Oud begonnen in de basis bij Oranje Onder 17. 

ZATERDAG:
Slowakije - Oranje Onder 19 2-1
Oranje Onder 19 is vrijdag met 2-1 onderuit gegaan tegen Slowakije. Met Nick Koster en Jurre van Aken in de basis kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong door een treffer van Mees Rijks (FC Utrecht). Na rust bogen de Slowaken de stand om door goals van Artur Gajdoš (AS Trencin) en Samuel Urgela (FK Zeleziarne Podbrezova). Myron van Brederode viel halverwege de tweede helft in. Fedde de Jong bleef op de bank. 

Zweden - Oranje Onder 18 0-1
AZ'ers Sem Dekkers, Maxim Dekker en Wouter Goes hadden een basisplaats bij Oranje Onder 18, dat met 0-1 won van Zweden. Ilyas El Moussaoui (Feyenoord) maakte de enige goal. Ro-Zangelo Daal viel een kwartier voor tijd in, Dave Kwakman kwam niet in actie. 

Maxim Dekker was één van de vier AZ'ers die zaterdag minuten maakte in Oranje Onder 18. 

VRIJDAG:
Spanje - Oranje Onder 17 2-0

Enoch Mastoras, Joeri Oud en Erald Krasniqi kwamen vrijdag niet in actie voor Oranje Onder 17. Het oefenduel met Spanje ging met 2-0 verloren. Zondag krijgt de ploeg een herkansing, want dan wordt opnieuw geoefend tegen La Roja

WOENSDAG:
Oranje Onder 19 - Portugal 3-1
Nick Koster heeft woensdag zijn debuut als jeugdinternational gemaakt. Met Oranje Onder 19 – waar hij in de 69e minuut werd gebracht – won hij het eerste duel van het UEFA Pre-Tournament met 3-1 van Portugal. AZ'ers Myron van Brederode en Fedde de Jong begonnen in de basis. Eerstgenoemde maakte de derde Nederlandse goal. Jurre van Aken bleef op de bank. 

Nick Koster debuteerde woensdag als jeugdinternational.