Resultaten jeugdinternationals

Gepubliceerd op 20 november 18, 21:59

ALKMAAR- Acht AZ'ers komen deze dagen in actie als jeugdinternational. Ferdy Druijf, Owen Wijndal en Tijjani Reijnders oefenen met Oranje Onder 20. Jasper Schendelaar, Peer Koopmeiners, Bram Franken, Kenzo Goudmijn en Mees Bakker spelen vierlandentoernooien in Armenië en Spanje.

DINSDAG
Oranje Onder 20
Tijjani Reijnders heeft dinsdag in Katwijk aan Zee zijn debuut als jeugdinternational gemaakt. Hij maakte als invaller zijn opwachting in de met 3-2 gewonnen oefeninterland tegen Italië. Nadat Gianluca Scamacca (PEC Zwolle) de score opende kwam Oranje Onder 20 via Dylan Vente (Feyenoord) en Cody Gakpo (PSV) op voorsprong. Basisklant Owen Wijndal raakte vervolgens de paal, waarna Scamacca er na rust 2-2 van maakte. In de absolute slotfase grepen de Nederlanders toch de volle buit, toen Noa Lang (Ajax) doel trof.

Oranje Onder 19
Oranje Onder 19 heeft de eindzege van het vierlandentoernooi in Armenië veilig gesteld. Na het thuisland en Duitsland werd ook Portugal verslagen: 1-2. Schendelaar en Koopmeiners kwamen in het slotduel niet in actie. Nadat Lutsharel Geertruida (Feyenoord) de score opende trok Tiago Dantas (Benfica) de stand in de slotfase gelijk, maar Thijs Dallinga (FC Groningen) bezorgde de Nederlanders toch nog de volle buit.

MAANDAG
Oranje Onder 18
Oranje Onder 18 heeft het vierlandentoernooi in Pinatar zegeloos afgesloten. Zonder AZ'ers in de basis leed de ploeg een 1-0 nederlaag tegen Ierland. Adam Idah (Norwich City) maakte na een uur spelen de enige goal van de wedstrijd. Franken maakte zijn opwachting als invaller.

ZATERDAG
Oranje Onder 18
Met Bakker, Franken en Goudmijn in de basis speelde Oranje Onder 18 gelijk tegen België: 2-2. Venitchio Sint (Ajax) opende de score, waarna Yorbe Vertessen (PSV) vanaf elf meter gelijk maakte. Voormalig AZ Jeugd-speler Manuel Pherai (Borussia Dortmund) zorgde voor 1-2, maar Vertessen voorkwam in de slotfase een Nederlandse zege en passeerde Bakker - die ook enkele goede reddingen verrichtte - opnieuw. Na twee duels op het vierlandentoernooi in Spanje staat Oranje Onder 18 op even veel punten.

Oranje Onder 19
Oranje Onder 19 heeft in Yerevan na het thuisland ook Duitsland over de knie gelegd. Daishawn Redan (Chelsea) maakte zaterdag de enige goal in de Armeense hoofdstad. Schendelaar en Koopmeiners kwamen in tegenstelling tot woensdag niet in actie.

DONDERDAG
Oranje Onder 20
Met Druijf en Wijndal in de basis won Oranje Onder 20 een oefeninterland in en tegen Zwitserland met 1-3. Cody Gakpo (PSV) bezorgde de ploeg van coach Bert Konterman een comfortabele 0-2 voorsprong bij rust, waarna Yann Kasai (Young Boys) de spanning terug bracht. Twintig minuten voor tijd voltooide Gakpo echter zijn hattrick, waarmee de wedstrijd in het slot zat.

Oranje Onder 18
Al vanaf de zesde minuut speelde Oranje Onder 18 tegen tien man, nadat Luca Ashby-Hammond (Fulham) rood kreeg. Toch wist de ploeg van Mischa Visser - die Goudmijn na een uur liet invallen en Bakker en Franken op de bank hield - niet te winnen: 2-2. In San Pedro de Pinatar brachten Tyreece John-Jules (Arsenal) en Daniel Adshead (Rochdale) de stand al rap op 0-2. Met goals van Marouan Azarkan (Feyenoord) en Joshua Zirkzee (Bayern München) werd de stand gelijk getrokken.

WOENSDAG
Oranje Onder 19
Oranje Onder 19 is met een ruime zege aan het vierlandentoernooi in Armenië begonnen. Met Schendelaar onder de lat werden geen goals geïncasseerd en de gastheren met 0-4 verslagen. Ook Koopmeiners kwam in actie. In Yerevan neemt de ploeg van coach Maarten Stekelenburg het zaterdag op tegen Duitsland en is dinsdag Portugal de opponent.