Resultaten jeugdinternationals

Gepubliceerd op 27 maart 18, 20:43
ZAANSTAD- Verschillende spelers uit de AZ Jeugdopleiding komen deze week in actie met hun land. Owen Wijndal en Jelle Duin proberen zich met Oranje Onder 19 te plaatsen voor het EK, terwijl voor Oranje Onder 20, Onder 18 en Onder 15 oefeninterlands op het programma staan.

DINSDAG
Oranje Onder 19

Oranje Onder 19 heeft naast een EK-ticket gegrepen. Omdat Noorwegen van Schotland won, had een overwinning op Duitsland genoeg geweest voor plaatsing. Het duel in Ahlen met de oosterburen eindigde in 4-1. Wijndal speelde de volledige wedstrijd mee. Noorwegen, dat vorige week nog met 6-1 verloor van Nederland, won de poule en gaat naar het EK.

Oranje Onder 20
Oranje Onder 20 heeft dinsdag in Zeist een oefennederlaag geleden tegen Tsjechië. De ploeg van coach Peter van der Veen ging met 1-3 onderuit. Ferdy Druijf deed het laatste kwartier mee, Jamie Jacobs bleef het gehele duel op de bank.

ZATERDAG
Oranje Onder 19
Oranje Onder 19 liet zaterdag na een grote stap naar EK-kwalificatie zetten. Duitsland verloor eerder op de dag van Noorwegen en de Nederlanders zouden bij een zege op Schotland fier aan kop gaan in de poule. Het werd door goals van Jack Aitchison (Celtic) echter 0-2 voor de Britten. Coach Maarten Stekelenburg had zijn ploeg op veel plaatsen gewijzigd. Zo was er een basisplaats voor AZ-spits Jelle Duin, terwijl Owen Wijndal in tegenstelling tot woensdag op de bank moest plaatsnemen. Dinsdag volgt de ontknoping in de poule, als Nederland tegen Duitsland speelt.

VRIJDAG
Oranje Onder 18

De laatste interland van het seizoen draaide voor Oranje Onder 18 uit op een teleurstelling. De ploeg van coach Bert Konterman, die AZ-verdediger Justin de Haas een basisplaats had toebedeeld en Thijs Oosting liet invallen, ging in en tegen Italië met 3-1 onderuit. Goals van Samuele Mulattieri (Spezia), Nicola Rauti (Torino) en Davide Merola (Inter) brachten de stand op 3-0, waarna Juan Familia-Castillo (Chelsea) de eer redde met een rake strafschop.

DONDERDAG
Oranje Onder 15

Waar Jong Oranje met stevige cijfers verloor van Jong België, haalde Oranje Onder 15 juist uit tegen de zuiderburen. Op Sportpark Verhoven in Gilze werd het 4-0 voor de ploeg van coach Peter van der Veen. AZ'ers Fedde de Jong en Kian Fitz-Jim stonden in de basis, Yusuf Barasi viel in. Zij zagen Dylan Hopman (PSV) de score openen en na rust Dillon Hoogewerf (Ajax) een hattrick maken.

WOENSDAG
Oranje Onder 19

Oranje Onder 19 is uitmuntend begonnen aan de eliteronde van de EK-kwalificatie. In Ahlen werd Noorwegen met 6-1 verslagen. Owen Wijndal speelde de volledige negentig minuten, Jelle Duin kwam als invaller in het veld. De doelpunten kwamen op naam van Donyell Malen (2), Tom van de Looi, Ché Nunnely, Ferdi Kadioglu en Zakaria Aboukhlal. Zaterdag is Schotland de volgende tegenstander, dinsdag wacht Duitsland.

Foto's: Soccrates Images / www.soccratesimages.com

DINSDAG
Oranje Onder 15

Met Rio Hillen en Yusuf Barasi in de basis heeft Oranje Onder 15 de eerste van twee interlands tegen België gelijkgespeeld. In het Jef Mermans Stadion in Merksem werd het 0-0. Donderdag treffen de buurlanden elkaar opnieuw, dan op Nederlandse bodem.