Resultaten jeugdinternationals

Gepubliceerd op 11 september 18, 15:20
ZAANSTAD- Owen Wijndal, Myron Boadu, Jasper Schendelaar, Peer Koopmeiners, Bram Franken, Mees Bakker, Quinten Dekkers en Mohamed Taabouni komen deze dagen in actie met diverse Oranje-jeugdteams. Een overzicht van de resultaten.

DINSDAG
Oranje Onder 17

Oranje Onder 17 heeft het vierlandentoernooi in Duitsland afgesloten met een 4-2 zege op Israël. Taabouni viel in op het moment dat Neraysho Kasanwirjo er al 1-0 van had gemaakt. Brian Brobbey scoorde vervolgens tweemaal, maar door twee Israëlische goals bleef het spannend. In de slotfase werd die spanning weggenomen door Jaymillio Pinas.

MAANDAG
Oranje Onder 20

Oranje Onder 20 boekte een knappe overwinning op Engeland. De ploeg won in Katwijk aan Zee met 3-1, door goals van Tahith Chong (Manchester United), Dylan Vente (Feyenoord) en Ferdi Kadioglu (Fenerbahce). Owen Wijndal bleef het volledige duel op de bank.

ZONDAG
Oranje Onder 18

Oranje Onder 18 sloot het vierlandentoernooi in Limoges positief af met een 3-1 zege op Rusland. Nikita Iosifov (Spartak Moskou) opende de score, maar goals van Wouter Burger (Feyenoord), voormalig AZ'er Manuel Pherai (Borussia Dortmund) en Elayis Tavsan (Sparta Rotterdam) kantelden de stand in Nederlands voordeel. Mees Bakker en Bram Franken maakten hun opwachting als invaller.

Oranje Onder 17
In het Duitse Singen kwam Oranje Onder 17 niet voorbij Italië: 2-1 nederlaag. Met Mohamed Taabouni in de basis was de ploeg van coach Peter van der Veen de bovenliggende partij, maar de goals voor rust kwam op naam van Sebastiano Esposito (Internazionale) en Franco Tongya (Torino). Melayro Bogarde (Hoffenheim) deed na rust wel iets terug, maar de comeback zou niet worden voltooid.

ZATERDAG
Oranje Onder 19
Met Myron Boadu in de basis herstelde Oranje Onder 19 zich op krachtige wijze van de domper tegen Engeland. Tsjechië werd in Uden met 5-1 aan de kant gezet. Door goals van Orkun Kökcü (Feyenoord), Mohammed Amine Ihattaren (PSV), Juan Familia-Castillo (Chelsea) en Daishawn Redan (Chelsea) stond het halverwege al 4-0. Laatstgenoemde maakte na rust op aangeven van Boadu ook de 5-0. In de slotminuten deed Vaclav Mika (Plzen) namens nog iets terug namens de Tsjechen. Boadu had het veld toen inmiddels verlaten.

VRIJDAG
Oranje Onder 18

Met Bram Franken als aanvoerder herpakte Oranje Onder 18 zich van de nederlaag tegen Engeland met een sterke pot tegen Frankrijk. In Limoges was de ploeg van coach Mischa Visser duidelijk de betere partij, maar vergat deze één ding te doen: scoren. Het fysiek sterkere thuisland kon met een punt op zak opgelucht ademhalen. De Nederlanders sluiten het vierlandentoernooi zondag af tegen Rusland.

Oranje Onder 17
Oranje Onder 17 begon het vierlandentoernooi in Duitsland met een 2-2 gelijkspel tegen het thuisland. Dat gebeurde met Mohamed Taabouni als invaller. Brian Brobbey (Ajax) opende al vroeg de score vanaf elf meter, maar de Duitsers kantelden het scorebord via Paul Nebel (FSV Mainz). Door zijn goals leken de Duitsers te winnen, maar in blessuretijd konden Taabouni en co toch nog juichen. Naoufal Bannis (Feyenoord) maakte gelijk.

DONDERDAG
Oranje Onder 20

Oranje Onder 20 speelde in Estoril doelpuntloos gelijk tegen Portugal. Owen Wijndal bleef negentig minuten op de bank en kon dus geen invloed op de stand uitoefenen.

WOENSDAG
Oranje Onder 19

Myron Boadu kon als invaller niet voorkomen dat Oranje Onder 19 net als Onder 18 hard onderuit ging tegen Engeland: 4-1. Zakaria Aboukhlal zette de Nederlanders op het nationale trainingscentrum van de FA nog wel op voorsprong (de PSV'er benutte een strafschop), maar de gastheren bogen de achterstand om in een ruime voorsprong. De ploeg met ook Jasper Schendelaar en Peer Koopmeiners in de selectie oefent zaterdag nog in Uden tegen Tsjechië.

Oranje Onder 18
Met Bram Franken, Kenzo Goudmijn en Mees Bakker in de gelederen won Oranje Onder 17 in mei het EK. Deze lichting heet nu Oranje Onder 18 en kende woensdag een moeizame start. Het vierlandentoernooi in het Franse Limoges werd namelijk geopend met een duidelijke nederlaag tegen Engeland. Bakker stond onder de lat en moest drie keer de bal uit het net halen: 3-0. Vrijdag en zondag krijgt de ploeg van coach Mischa Visser de kans zich te herpakken tegen Frankrijk en Rusland.