Rietveld fysieke data-analist AZ

Rietveld fysieke data-analist AZ

Gepubliceerd op 07 november 18, 09:53
ZAANSTAD- Rick Rietveld is toegevoegd aan de staf van AZ. De fysieke data-analist was de afgelopen jaren actief in de AZ Jeugdopleiding. De positieve indruk die hij in deze rol achterliet, levert hem nu promotie naar A-selectie op. "Kans als deze met beide handen aangrijpen."

De 25-jarige Maaslander ondertekende in het bijzijn van Directeur Voetbalzaken Max Huiberts een nieuwe contract. De stap naar het eerste komt voor Rietveld eerder dan verwacht. “Vier jaar geleden begon ik als stagiair bij AZ. Ik kreeg de kans om met de jeugd te werken en heb ontzettend veel geleerd. Dit is voor mij de perfecte volgende stap. Die had ik niet zo vroeg al zien aankomen, maar een kans als deze moet je met beide handen aangrijpen.”

Uitdaging
“Voor mij is dit heel mooi", vervolgt Rietveld, die nauw gaat samenwerken met inspanningsfysioloog Niels Kok. “Nieuwe omgeving, nieuwe uitdaging. Het is weer iets anders dan werken met de jeugd. Daar draait het in de eerste plaats om opleiden, terwijl hier direct presteren het doel is. En meer dan voorheen ga ik gespecialiseerd met data aan de slag. Waar ik bij de jeugd namelijk met meerdere teams werkte, ligt nu de focus op één selectie. Daardoor kan ik nog meer diepgang in mijn werk creëren.”