Rijeka-trainer Rožman: 'Veel respect'

Gepubliceerd op 28 oktober 20, 19:18

ALKMAAR- HNK Rijeka-trainer Simon Rožman schoof woensdagavond aan in de Co Adriaanse Persruimte om vooruit te blikken op de Europa League-wedstrijd van donderdag tegen AZ. Hij werd geflankeerd door verdediger Hrvoje Smolčić. "Denk dat we hier kunnen winnen."

Rijeka verloor vorige week hun openingsduel in Groep F van Real Sociedad. In Kroatië werd het 0-1. Rožman: “Natuurlijk was het jammer dat we verloren, maar Sociedad is een topclub. Ik wil niet zeggen dat we punten hadden verwacht, maar het is balen dat we in de laatste minuut alsnog verloren. We hadden graag een punt overgehouden aan de eerste groepswedstrijd.”

Corona
“We doen alles wat de Europa League voorschrijft", zei de trainer over de huidige corona-protocollen. "Toch is het tijdens trainingen of met reizen af en toe moeilijk. Het kan ook gebeuren dat je twee dagen van te voren een speler verliest en dan moet de hele tactiek op de schop. Het is behelpen, maar we voldoen aan alle eisen.”

AZ
Over de Alkmaarse formatie zei Rožman: “We hebben veel respect voor AZ. De club is objectief gezien tien keer meer waard dan Rijeka. Het is een sterk team, met goede aanvallers op de flanken en ze zijn heel dominant. Dat gaan we proberen te doorbreken. We moeten vanaf het begin scherp zijn.”

Alles geven
De 20-jarige verdediger Smolčić besloot de persconferentie met zelfvertrouwen: “We zijn weliswaar niet de beste in de poule, toch willen we niet onder doen voor de andere clubs. Ook AZ hebben we goed geanalyseerd en we hebben een sterk plan. Als wij alles geven, dan denk ik dat we hier kunnen winnen.”

Live
AZ - HNK Rijeka begint donderdag om 21:00 uur in het AFAS Stadion. Dit groepsduel is live te zien op FOX Sports en te volgen via AZ.nl en de social media-kanalen van de club. Bekijk hieronder de persconferentie van Arne Slot en Dani de Wit.


Wedstrijd

4
Europa League
AZ - HNK Rijeka
donderdag 29 okt 2020, 21:00
Wedstrijd informatie
1