Rippens: 'Steeds betere duels spelen'

Gepubliceerd op 01 november 13, 09:06
ALKMAAR- De talenten van AZ Onder 12 hebben de eerste weken als speler van AZ achter de rug. Trainer Michael Rippens blikt kort terug op de start van zijn team en kijkt vooruit naar de wedstrijd van zaterdag tegen De Meern D1 en de rest van het seizoen.

"De ontwikkeling ging tot op heden met vallen en opstaan", vertelt Rippens over de eerste fase van het seizoen. "We hebben de stijgende lijn nu duidelijk te pakken. Het team had met name moeite met het verdedigen en het voorkomen van doelpunten. Op dat vlak benaderen we steeds meer de norm die wij bij AZ willen halen. Dat lukt nog niet altijd, maar dat is normaal op deze leeftijd."

Lef
De coach zag dat zijn team aanvallend al goed voor de dag kwam. "Wij hebben veel creatieve spelers lopen. Daar geniet ik als trainer op de bank ook van. We hebben al een aantal mooie goals gemaakt." Rippens vindt dat zijn talenten zo nu en dan wat meer lef kunnen tonen. "In sommige wedstrijden deden zij dat nog te weinig, zoals bijvoorbeeld vorige week in de eerste helft tegen Ajax. Toen dat na rust wel gebeurde lieten wij veel beter voetbal zien."

Initiatief
Zaterdagochtend speelt AZ Onder 12 een thuiswedstrijd tegen De Meern D1. "Een tegenstander waar ik als coach nog nooit tegen heb gespeeld, dus ik weet niet veel over", geeft de trainer toe. "Wat ik wel weet is dat wij vol overgave het duel ingaan en de ballen veroveren waar wij het willen. We willen het initiatief en kansen creëren."

Zelfvertrouwen
Rippens kijkt met veel vertrouwen naar de rest van het seizoen. "De spelers zijn nu gewend aan AZ. Er komt in de eerste periode veel op hen af. Soms krijgen ze bijvoorbeeld een probleem met hun zelfvertrouwen, omdat het allemaal minder makkelijk gaat dan bij hun amateurvereniging. Dat ligt nu achter ons en ik geloof dat er steeds meer succeservaring komt. Het verschil in niveau tijdens de wedstrijd wordt steeds minder. Ik heb veel zin in de rest van het seizoen."