Romero verlengt contract bij AZ

Gepubliceerd op 04 december 08, 00:00
ALKMAAR- AZ heeft het contract van Sergio Romero (21) opengebroken en verlengd tot 2013. De Olympisch kampioen had nog een verbintenis tot 2012. Romero speelt sinds het seizoen 2007-2008 voor AZ. Daarvoor keepte hij in zijn vaderland Argentinië voor Racing Club.

“Het is een eer om voor deze club te mogen spelen”, zegt de doelman die dit seizoen als enige AZ’er nog geen minuut miste. “Ik ben blij met deze contractverlenging, maar ik focus me nu liever op de wedstrijd van zaterdag tegen Heracles.”

Directeur Voetbalzaken Marcel Brands reageerde opgetogen op de contractverlenging van Romero: “Hij heeft zich in de 1,5 jaar die hij hier nu is zeer sterk ontwikkeld. Sergio heeft zich snel aan Nederland aangepast. Toen aan het begin van dit seizoen duidelijk werd dat hij de concurrentiestrijd zou winnen, wilden wij een waarderend gebaar richting hem maken. Sergio is een groot talent en zal een heel goede keeper gaan worden.”

In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo kan Romero ook nog een nieuw clubrecord neerzetten. AZ hield dit seizoen de laatste vijf thuiswedstrijden ‘de nul’. Als zaterdag in het DSB Stadion wederom geen tegendoelpunt wordt geïncasseerd is het oude record van vijf wedstrijden verbroken.

Bekijk hier de reacties van betrokkenen op AZ TV.

>