Samenwerking AZ & Den Dikken: 'Maatwerk voor AZ'

Samenwerking AZ & Den Dikken: 'Maatwerk voor AZ'

Gepubliceerd op 11 mei 22, 10:04

ZAANSTAD- AZ heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Guido den Dikken. De eigenaar van voetbalschool Born to Play gaat individuele trainingen verzorgen voor de midden- en bovenbouw van de AZ Jeugd. 

Den Dikken heeft een verleden bij meerdere clubs. Zo liep hij trainingsstages bij JVOZ, PSV en Ajax en had hij als hoofdtrainer de leiding over jeugdteams van AFC Amsterdam, NAC Breda, FC Volendam en FC Twente. 

Voetbalschool
Met Born to Play heeft Den Dikken zijn eigen voetbalschool, waar hij dagelijks werkt met talentvolle jeugdspelers en professionele voetballers. Onder hen bevindt zich ook de AZ Jeugd. Zo zijn er liefst 46 AZ-spelers met een verleden bij Born to Play. 

Den Dikken: 'Mooie uitdaging'
Bij AZ gaat Den Dikken zich richten op AZ Onder 16 tot en met Jong AZ. "Het is mooi dat ik mijn diensten nu ook intern bij AZ kan aanbieden. Ik ga individueel met de AZ Jeugd-spelers aan de slag, maar zal ook een bijdrage leveren aan de teamtrainingen. Daarbij ligt de focus op de technische vaardigheden aan de bal, maar ook op het toevoegen van tactische fundamentals. Zo worden de spelers van AZ veelzijdiger en voorzien we ze van wapens, waarmee ze het verschil kunnen maken in wedstrijden. Ik lever daarin maatwerk voor AZ wat de spelers verder kan helpen in hun weg naar het eerste team. Dat is een mooie uitdaging."

Spelprincipes
Brandenburg: "Guido gaat bij ons vaardigheidstrainingen verzorgen voor AZ Onder 16 tot en met Jong AZ. Dat gaat hij in groepsverband doen, maar ook met het individu. Door zijn expertise en kunde in het verzorgen van individuele trainingen verwachten wij dat onze spelers in de midden- en bovenbouw meer wapens gaan creëren. Dit zodat zij de spelprincipes van AZ binnen het team nog beter kunnen uitvoeren."