Schouten: 'Eintracht altijd één van de topteams in Duitsland'

Schouten: 'Eintracht altijd één van de topteams in Duitsland'

Gepubliceerd op 08 februari 23, 09:44

ZAANSTAD- Het AFAS Trainingscomplex is woensdagavond het toneel van een nieuwe kraker in de UEFA Youth League. AZ staat dan om 18:00 uur tegenover het Duitse Eintracht Frankfurt in de play-offs van het Europese jeugdtoernooi. Middenvelder Lewis Schouten blikt vooruit. "Als groep uitgesproken de finales in Nyon te willen halen."

Eintracht Frankfurt is voor AZ alweer de derde opponent in de Youth League. Eerder stonden de Alkmaarders tegenover Shamrock Rovers FC (Ierland) en Rode Ster Belgrado (Servië). “Shamrock was een prima tegenstander”, vindt Schouten. “Maar Rode Ster was wel een niveautje hoger. We speelden twee heftige potjes tegen hen. Vooral in Servië ging het er hard aan toe. We kwamen daar 1-0 voor en kregen in de laatste minuten de 1-1 tegen, maar wisten het na strafschoppen te winnen.”


Mooie partij
“Als je er nu op terugkijkt besef je wel hoe belangrijk die overwinning was. In plaats van dat we alleen nog in Nederlandse competities spelen krijgen we nu nog een mooie partij tegen Frankfurt. En daarna misschien nog wel meer.”

Ruime marge
Met Eintracht Frankfurt treft AZ een runner-up van het Champions League Path. In Group D moest Die Adler alleen Sporting Lissabon boven zich dulden en hield het Tottenham Hotspur en Olympique Marseille met een ruime marge onder zich. “In deze fase van het toernooi kun je altijd moeilijke tegenstanders verwachten”, weet Schouten. “Eintracht is misschien niet zo’n grote naam als een Juventus, maar is wel altijd één van de topteams in Duitsland.”

Ervaren
De zaterdag negentien jaar geworden Schouten is één van de meest ervaren spelers van AZ’s Youth League-selectie. Zo staan er in de Keuken Kampioen Divisie al dertig wedstrijden op profniveau achter zijn naam en miste hij vorig seizoen geen enkel duel in het Onder 19-equivalent van de Champions League. Deze jaargang staat de teller al op vier, met basisplaatsen in alle eerdere Youth League-duels.  


Relaxter toeleven
Die ervaringen zorgen ervoor dat Schouten een leidersrol heeft in de selectie. “Vorig jaar was alles helemaal nieuw, maar nu leef ik wat relaxter naar de wedstrijden toe. Ik probeer de andere jongens daarin mee te nemen door hen rustiger te maken. Zelf heb ik al wat ervaring opgedaan, waardoor ik beter weet wat er nodig is.”

Fanatieke supporters
Eintracht Frankfurt staat in Duitsland en omstreken bekend om hun fanatieke supporters. Het is dan ook de verwachting dat een grote groep afreist naar het AFAS Trainingscomplex. “Het zou mooi zijn als er ook veel van onze fans naar de wedstrijd komen. We hebben als groep uitgesproken de finalerondes in Nyon (Zwitserland, red.) te halen, dus daar gaan we vol voor.”

Kaarten
AZ staat woensdag 8 februari om 18:00 uur tegenover Eintracht Frankfurt. Klik hier om voor slechts € 3,- jouw tickets te bestellen. Ook is het mogelijk deze vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd bij de ingang van het AFAS Trainingscomplex te kopen. Hiervoor heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig. 

Sierksma
AZ TV sprak ook met trainer Jan Sierksma over het treffen met Eintracht Frankfurt. Bekijk hieronder het volledige interview.