Scoor een Boek 2020

Gepubliceerd op 26 februari 20, 14:49

HEERHUGOWAARD- AZ-mascottes Herry & Berry hebben deze week het project Scoor een Boek afgetrapt op basisschool De Kleine en Grote Beer in Heerhugowaard. Gezamenlijk met de leerlingen is er gekeken naar de eerste video van het leesproject Scoor een Boek! 2020.

Scoor een Boek! onderstreept het belang van lezen naast sporten en spelen. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. AZ en Bibliotheek Kennemerwaard slaan met Scoor een Boek! de handen ineen om dit te stimuleren onder basisschoolleerlingen.

Aanmoediging
De komende weken proberen honderden kinderen, onder aanmoediging van Jong AZ-spelers Peer Koopmeiners en Thijs Oosting, zo veel mogelijk boeken te lezen; thuis en in de klas. De eerste videoboodschap is hier te zien.

Thuiseditie
Naast schoolklassen kunnen ook gezinnen meedoen met Scoor een Boek!. Via deze link kunnen gezinnen thuis hun eigen competitie houden. Meedoen aan dit project draagt bij aan een taalrijke thuisomgeving. Meer informatie lees je op bibliotheekkennemerwaard.nl