Seuntjens: 'Wisselwerking is goed'

Seuntjens: 'Wisselwerking is goed'

Gepubliceerd op 19 januari 19, 09:12

ALKMAAR- In zijn derde seizoen in Alkmaar is Mats Seuntjens als spits niet meer weg te denken uit het elftal van John van den Brom. De 26-jarige AZ’er over zijn favoriete positie, een typische Mats Seuntjens goal en het trainingskamp in het Turkse Belek. “Hakt erin.”

Hoe was de winterstop?
“Prima. Ik had weer lekker even tijd voor familie. Alle stress van het elke week presteren kun je dan van je afzetten. Alles gaat op nul. Ik ben dit jaar niet op vakantie geweest, want als je de zon wilt opzoeken dan moet je een aardig stuk vliegen. Met twee kleine kids is dat niet ideaal.”

Met een ochtendloop en twee veldtrainingen is het grootste gedeelte van de dag ingedeeld. Hoe vermaak je je tussen de oefensessies door? 
“Het is bijna alleen maar slapen, eten, trainen. Maar als ik niet moe ben, dan kijk ik naar Netflix. Ook bij de andere jongens op de kamer wat gekkigheid uithalen of een potje FIFA hoort erbij. We zijn ook een hechte ploeg. We zoeken vreugde bij elkaar. Als je geen energie hebt, kun je je terugtrekken of energie van de andere jongens krijgen.”

Het trainingskamp eindigde met een oefenduel tegen de Turkse topclub Fenerbahce. Hoe ging dat?
“Fenerbahce speelt natuurlijk in een andere competitie. Dan weet je al dat je een andere manier van voetballen kunt verwachten. Dat was ook zo. In de eerste fase van de wedstrijd lieten we te weinig van onszelf zien. We hadden de schroom wat meer van ons af kunnen gooien. Daarna zaten we er beter in. In de eerst helft had ik een paar goede momenten, waarbij ik wegdraaide van mijn tegenstander. Dat is altijd lekker. Als je dan na rust nog twee keer scoort, dan is dat een persoonlijke beloning.”

Je bent bezig aan je derde AZ-seizoen. Hoe is je rol nu?
“Ik ben iemand die van sfeer houdt. Ik denk dat dat belangrijk is voor een elftal. Maar ik kan ook serieus zijn en dat weet de trainer. Hij hoeft me op dat moment alleen maar aan te kijken en dan weten we dat er gepresteerd moet worden. Die wisselwerking is goed. Ik denk dat mijn rol in die jaren niet echt veranderd is, maar natuurlijk heb ik nu wat meer meegemaakt dan de jongere gasten. Dan probeer ik ze wel te ondersteunen.”

AZ Speelt
Het complete interview met Seuntjens lees je in het gratis wedstrijdmagazine AZ Speelt door hier te klikken.Tekst: Sander Nanne / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl