Shakhter Karagandy weer hard onderuit

Gepubliceerd op 04 november 13, 09:19
ALKMAAR- AZ is in de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Shakhter Karagandy (Kazachstan), Maccabi Haifa (Israël) en PAOK Saloniki (Griekenland). Op AZ.nl houden we voor je bij hoe onze tegenstanders het in hun vaderlandse competities doen. Bekijk het overzicht.

Shakhter Karagandy
Shakhter Karagandy blijft maar zitten in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdag werd onder toeziend oog van 1.600 toeschouwers thuis met 1-4 verloren van Astana, de nummer twee van de ranglijst. Vadim Borovskiy zette de thuisploeg na dertien minuten nog wel op voorsprong, maar twee minuten later was de stand alweer gelijk. Na de rust ging het finaal mis, met drie snelle tegengoals. Karagandy heeft slechts twee van de laatste vijftien officiële duels gewonnen.

Maccabi Haifa
Maccabi Haifa heft zaterdag nog meer afstand moeten doen van de koplopers van Israël. Op bezoek bij Hapoel Ra’anana werd met 1-0 verloren. Maccabi is bezig aan een dramatische reeks, met slechts één zege in de laatste elf officiële duels. De achterstand op koploper Maccabi Tel Aviv is na acht speelrondes al opgelopen tot elf punten, terwijl die ploeg zelfs nog een wedstrijd tegoed heeft.

PAOK Saloniki
In tegenstelling tot Karagandy en Maccabi Haifa, gaat het met PAOK geweldig. De ploeg van trainer Huub Stevens is bezig aan een reeks van dertien officiële wedstrijden zonder nederlaag. Van die dertien duels werden er elf gewonnen. Ook zaterdag liep PAOK als winnaar van het veld. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Ergotelis, door goals van Konstantinos Katsouranis en Zvonimir Vukic. De beslissende goal van Vukic viel wel pas in de 94e minuut. Na tien speelrondes blijft PAOK tweede op drie punten achterstand van koploper Olympiakos Piraeus.